Τουρκικό σκάφος υπέστη ζημιά μετά από έκρηξη νάρκης (Βίντεο)

Την Τετάρτη, ένα τουρκικό αλιευτικό σκάφος υπέστη ζημιές μετά από έκρηξη στα ανοιχτά της Igneada με το πλήρωμα να πιστεύει ότι έπεσε πάνω σε νάρκη.

Το Ahmet Mollaoglu 2 ψάρευε λίγα μίλια μακριά από την ακτή της Igneada το βράδυ της Τετάρτης όταν το πλήρωμα τρόμαξε από τον ήχο μιας έκρηξης που ακούστηκε από την πλώρη. Η έκρηξη άγνωστης προέλευσης είχε σπάσει το κύτος και δημιούργησε μια μεγάλη τρύπα σε ένα μπροστινό διαμέρισμα, ακριβώς στην ίσαλο γραμμή.

Το πλήρωμα έκανε σήμα σε άλλα κοντινά αλιευτικά σκάφη και ζήτησε την βοήθεια τους. Δύο σκάφη έσπευσαν στο σημείο προσδένοντας αριστερά και δεξιά του Ahmet Mollaoglu 2, δίνοντας στο σκάφος επιπλέον σταθερότητα καθώς το ρυμουλκούσαν στο λιμάνι. Αν και ένα μπροστινό διαμέρισμα ήταν πλημμυρισμένο, το Ahmet Mollaoglu 2 κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Ευτυχώς, κανείς δεν κοιμόταν εκείνη την στιγμή στο μπροστινό μέρος του σκάφους και έτσι και τα 13 μέλη του πληρώματος δεν έπαθαν τίποτα.

«Ενώ πίναμε τσάι, χτυπήσαμε ξαφνικά το ταβάνι και προσγειωθήκαμε. Ένα μέλος του πληρώματος φώναξε, “Βυθιζόμαστε”. Όταν μυρίσαμε τη μυρωδιά της πυρίτιδας, συνειδητοποιήσαμε ότι μια νάρκη είχε εκραγεί», είπε το μέλος του πληρώματος Χασάν Μπιτσάκτσι στο τουρκικό πρακτορείο Aksam.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν εξακριβωθεί οριστικά και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Επειδή ακόμη η πηγή είναι αβέβαιη, είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για το τι συνέβη. Ωστόσο, θα σας εξηγήσω με περισσότερες λεπτομέρειες στο τέλος των ερευνών μας», υποσχέθηκε ο Μπιρόλ Εκίτσι, κυβερνήτης της περιοχής Κιρκλαρελί.

Πολλαπλές παρασυρόμενες ναυτικές νάρκες έχουν βρεθεί στη νότια Μαύρη Θάλασσα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης μιας στις ακτές της Igneada στις 28 Μαρτίου και μιας άλλης ανοιχτά του Kiyikoy – περίπου 15 μίλια νότια – στις 19 Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα