Τραγωδία σε φορτηγό πλοίο της COSCO: 12 νεκροί από τροφική δηλητηρίαση!

Μια πρωτοφανής τραγωδία συνέβη σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου στο φορτηγό πλοίο COSCO WU ZHOU 8, ενώ αυτό βρισκόταν στον κόλπο της Ταϊλάνδης.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο με 21 μέλη του πληρώματος όλα Κινέζικης καταγωγής, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στο MRCC Vung Tau και στις αρχές του Βιετνάμ αναφέροντας μαζική δηλητηρίαση και ζητώντας άμεσα ιατρική βοήθεια. Το πλοίο βρισκόταν περίπου 130 NM νοτιοανατολικά του Vung Tau.

Ένα Βιετναμέζικο πλοίο έρευνας και διάσωσης πλησίασε το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου και επιβίβασε 11 άτομα από το πλήρωμα τα οποία ήταν ακόμη ζωντανά, και τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στα νησιά Con Dao, με δύο εξ αυτών να χάνουν την ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι 9 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση και κατάσταση τους θεωρείται σταθερή. Ακόμη 9 είχαν χάσει ήδη πεθάνει πριν ακόμη φτάσει στο σημείο το πλοίο έρευνας και διάσωσης.

Το COSCO WU ZHOU 8 βρισκόταν εν πλω από το Koh Si Chang Ancgorahe της Ταϊλάνδης προς την Κίνα, με την κατάστασή του μέχρι και την 19:40 τοπική ώρα να παραμένει άγνωστη και το AIS του να είναι απενεργοποιημένο.

Διαβάστε ακόμα