Β. Βαρδινογιάννης: Τρία πλοία σε ένα μήνα για την Avin International

Το τρίτο πλοίο μέσα σε διάστημα ενός μηνός απέκτησε η ναυτιλιακή Avin International, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, διευρύνοντας περαιτέρω το στόλο των δεξανόπλοιων που διαθέτει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία εξαγόρασε ένα ακόμη πλοίο της χρεοκοπημένης Toisa. Πρόκειται για το United Kalavryta (κατασκευής 2005), χωρητικότητας 159,000-dwt, το οποίο σύμφωνα με ναυλομεσίτες κόστισε 17,8 εκατ. δολ.

Το συγκεκριμένο πλοίο είναι προγραμματισμένο να περάσει ειδική επιθεώρηση το Φεβρουάριο 2020.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, η Eurotankers, του εφοπλιστή Ηλία Γκότση, εξαγόρασε το αδελφό τάνκερ, United Leadership (κατασκευής 2005 στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries), χωρητικότητας 159,000-dwt. Η τιμή εξαγοράς εκτιμάται στα 18,2 εκατ. δολ.

Με την κίνηση αυτή η Avin International αποκτά συνολικά τρία πλοία της Toisa -η Clarksons έχει αναλάβει να πουλήσει τα φορτηγά πλοία και τα τάνκερ του στόλου της χρεοκοπημένης ναυτιλιακής- καθώς στις αρχές του Μαΐου 2018, εξαγόρασε το χωρητικότητας 112.700-dwt, United Journey (κατασκευής 2010) και το United Seas (κατασκευής 2008).

Αν και το τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό, στελέχη της αγοράς αναφέρουν ότι για το United Journey η ελληνική εταιρία κατέβαλε 26,1 εκατ. δολ. και για το aframax United Seas 18,5 εκατ. δολ.

Σύμφωνα με την Clarksons η Avin International κατέχει 34 τάνκερ και δύο φορτηγά πλοία.

mononews.gr

Διαβάστε ακόμα