Χωρίς επιτυχία η πρώτη προσπάθεια επανάπλευσης του προσαραγμένου πλοίου στις ΗΠΑ- Δείτε βίντεο από την προσπάθεια

Το Ever Forward παραμένει κολλημένο στον κόλπο Chesapeake περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά τη προσάραξη του.

Η αρχική προσπάθεια επανάπλευσης του πλοίου ήταν ανεπιτυχής αφού τα ρυμουλκά απέτυχαν να ξεκολλήσουν το πλοίο την Τρίτη. Για την επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε εχθές περίπου το μεσημέρι, χρησιμοποιήθηκαν πέντε ρυμουλκά. Το σχέδιο περιελάμβανε δύο ρυμουλκά που τραβούσαν στο από δεξιά, ένα στην πρύμνη και δύο έσπρωχναν από τα αριστερά.

Ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής είπε γύρω στις 7 μ.μ. τοπική ώρα, αρκετές ώρες μετά την έναρξη της επιχείρησης, ότι δεν υπήρξε κάποια κίνηση από το πλοίο, αλλά πρόσθεσαν ότι τα ρυμουλκά θα επιστρέψουν και πάλι αύριο. Η προσπάθεια έρχεται λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα αφότου άρχισε η βυθοκόρηση χρησιμοποιώντας δύο βυθοκόρους, την Oyster Bay και την Dale Pyatt.

Το Ever Forward προσάραξε στις 13 Μαρτίου στο κανάλι Craighill καθώς αναχωρούσε από το λιμάνι της Βαλτιμόρης έχοντας έναν πλοηγό στο πλοίο. Το AIS έδειξε ότι το πλοίο ταξίδευε με ταχύτητα περίπου 13 κόμβων όταν βγήκε από το κανάλι και προσάραξε.

Η ακτοφυλακή ανέφερε ότι εάν αυτή η αρχική προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής, μια δεύτερη προσπάθεια θα πραγματοποιηθεί στις 3-4 Απριλίου. Εκτός από πέντε ρυμουλκά, η δεύτερη προσπάθεια θα περιλαμβάνει δύο αγκυροβολημένες φορτηγίδες έλξης που θα το τραβήξουν από την πρύμνη.

Εάν καμία από τις προσπάθειες δεν είναι επιτυχής, τότε το ξεφόρτωμα των εμπορευματοκιβωτίων κρίνεται απαραίτητη. Αυτό θα παρέτεινε και άλλο την επανάπλευση του πλοίου.

Διαβάστε περισσότερα για την προσάραξη του γιγαντιαίου πλοίου μεταφοράς container Ever Forward που προσάραξε στις ΗΠΑ

Διαβάστε ακόμα