Κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο yacht του κόσμου

«Τέλος εποχής» για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η περίφημη Eclipse, η θαλαμηγός του, που επί σειρά ετών βρισκόταν στην πρώτη θέση στον κόσμο στην λίστα των μεγαλύτερων θαλαμηγών στον κόσμο, πέρασε πλέον στην δεύτερη θέση.

Ένα νέο yacht, που κατασκευάστηκε στη Γερμανία, στα ναυπηγεία Lurssen είναι πλέον το μεγαλύτερο σε μήκος στον κόσμο.

Το όνομά του είναι «Azzam» και το μήκος του φθάνει στα 590 πόδια (196,6 μέτρα) κατακτώντας την πρώτη θέση από το μήκους 536 ποδών (178,6 μέτρα) yacht του Ρομάν Αμπράμοβιτς, το «Eclipse».

Οι κατασκευαστές δεν έχουν γνωστοποιήσει τον ιδιοκτήτη του νέου σκάφους. Ωστόσο, έντονα ακούγεται ότι πρόκειται για την βασιλική οικογένεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Ήταν χωρίς αμφιβολία το πιο δύσκολο γιότ, που έχει κατασκευαστεί, διότι εκτός από το μέγεθος έπρεπε το “Azzam” να είναι πολύ γρήγορο, να είναι σε θέση να ταξιδέψει σε ρηχά νερά και να παρέχει πολυτελή και εκλεπτυσμένη διαμονή στους επιβάτες του», λένε οι κατασκευαστές.

Έτσι, η τελική ταχύτητα του σκάφους φθάνει τους 30 κόμβους, με αποτέλεσμα να είναι κατά 30% ταχύτερο από τα περισσότερα mega-yachts.

«Είναι σαν ένα τζετ σκι μήκους 590 ποδών”, δήλωσε στέλεχος που συμμετέχει στο έργο.

Πάντως, περιγραφές για το εσωτερικό του ακόμα δεν υπάρχουν διαθέσιμες αν και είναι γνωστό ότι αυτό το επιμελείται ο Γάλλος σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Christophe Leoni.

Το «Azzam» θα περάσει από θαλάσσιες δοκιμές αυτό το καλοκαίρι και θα ξεκινήσει επίσημα τα ταξίδια του κάποια στιγμή το φθινόπωρο.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα