Βίντεο: Κρουαζιερόπλοιο έριξε κατά λάθος λύματα από το Scrubber μέσα στο λιμάνι

Το κρουαζιερόπλοιο Carnival Magic της Carnival Cruise Line, φέρεται να απέρριψε κατα λάθος λύματα που προέρχονται από το σύστημα πλύσης καυσαερίων του (Scrubber) καθώς ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το λιμάνι χθες.

Οι επιβάτες ανάρτησαν βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες φαίνεται ένας μεγάλος μαύρος λεκές που υπήρχε πίσω από το πλοίο στο λιμάνι στο Grand Turk στα νησιά Turks and Caicos. Ο πλοίαρχος ακούγεται σε μερικά από τα βίντεο να διαβεβαιώνει τους επιβάτες ότι όλα είναι καλά με το πλοίο.

Το Carnival Magic είναι ένα κρουαζιερόπλοιο 130.000 τόνων που κατασκευάστηκε το 2011 και μπορεί να μεταφέρει 3.690 επιβάτες και πάνω από 1.300 πλήρωμα. Βρίσκεται σε μια 6ήμερη κρουαζιέρα από το Μαϊάμι και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το Grand Turk μετά από μια ημερήσια επίσκεψη στο λιμάνι όταν συνέβη το ατύχημα.

«Μια στιγμιαία διακοπή ρεύματος πιθανότατα συνέβαλε στο περιστατικό», δήλωσε εκπρόσωπος της Carnival Cruise Line απαντώντας σε ερωτήσεις από τα μέσα ενημέρωσης. «Η ομάδα του Carnival Magic εργάζεται για την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας του Συστήματος Ελέγχου Καυσαερίων του πλοίου (EGCS) που προέκυψε κατά την προετοιμασία για αναχώρηση σήμερα από το Grand Turk».

Οι επιβάτες ανέφεραν ότι γύρω στις 5:30 μ.μ. καθώς το κρουαζιερόπλοιο ετοιμαζόταν για την προγραμματισμένη αναχώρηση στις 6:00 μ.μ., έχασε για πολύ μικρό χρονικό διάστημα την ηλεκτρική του ενέργεια. Ορισμένες αναφορές ανέφεραν ότι τα φώτα ήταν σβηστά για περίπου ένα λεπτό, ενώ ο πλοίαρχος και άλλοι επιβεβαίωσαν ότι στο πλοίο άναψε ο φωτισμός έκτακτης ανάγκης του πλοίου. Ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε γρήγορα, οι επιβάτες άρχισαν να παρατηρούν τη μεγάλη μαύρη κηλίδα που παρασυρόταν πίσω από το πλοίο με κάποιους να φοβούνται ότι επρόκειτο για διαρροή πετρελαίου.

Η ναυτιλιακή εταιρεία κρουαζιερόπλοιων ωστόσο αναφέρει ότι ήταν νερό από το σύστημα πλύσης καυσαερίων.

Οι επιβάτες δημοσίευσαν φωτογραφίες και είπαν ότι είδαν αξιωματικούς και μέλη του πληρώματος στην αποβάθρα να δείχνουν αναστατωμένοι. Η εταιρεία κρουαζιέρας είπε ότι οι αρμόδιοι τοπικοί αξιωματούχοι ειδοποιήθηκαν για το συμβάν.

Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε από το Grand Turk στις 8:45 μ.μ., περίπου δύο ώρες και τρία τέταρτα μετά την προγραμματισμένη αναχώρηση του.

Διαβάστε ακόμα