Γέρνει δεξιά το τάνκερ-φάντασμα στη Λιβερία [βίντεο]

ghost_ship_Liberia
Το μυστηριώδες τάνκερ-φάντασμα Tamaya 1 που ξεβράστηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα στη Λιβερία έχει αποκτήσει μια κλίση προς τα δεξιά, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Επιπλέον, μετά από επιθεώρηση του Λιμενικού Σώματος της Λιβερίας, διαπιστώθηκε ότι το χωρητικότητας 1441 DWT πετρελαιοφόρο καταστράφηκε ολοκληρωτικά από πυρκαγιά, συμπεριλαμβανομένων της άνω γέφυρας, του Κέντρου ελέγχου και όλων των σχετικών εγγράφων, αναφέρεται σε δελτίο τύπου του υπουργείου.

Στην έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι καταπακτές του πλοίου ανοίχθηκαν και περιείχαν ένα μείγμα πετρελαίου και νερού. Το πλοίο έφερε κανονικά δύο διασωστικές λέμβους, αλλά μόνο μία παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Το με νιγηριανή σημαία και ναυπηγημένο το 1980 πλοίο προσάραξε στις ακτές του Robertsports, στην Grand Cape Mount County στις 3 Μαΐου υ 2016.

Από πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι αρχές της Λιβερίας, φαίνεται ότι μερικοί ψαράδες είχαν προηγουμένως παρατηρήσει το Tamaya 1 να βρίσκεται σε κίνδυνο εντός των υδάτων της Σιέρα Λεόνε και να παρασύρθηκε προς τη Λιβερία στις 26η Απριλίου 2016 .

Με βάση τα δεδομένα AIS το τάνκερ στις 22 Απριλίου έπλεε προς το λιμάνι του Ντακάρ στη Σενεγάλη.

Η τύχη του πληρώματος του εγκαταλελειμμένου πλοίου δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

“Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνει το κοινό ότι το Λιμενικό Σώμα της Λιβερίας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες ασφαλείας προχωρούν σε περαιτέρω διερεύνηση για να διαλευκάνουν τις συνθήκες γύρω από το εγκαταλελειμμένο πετρελαιοφόρο και το πως παρασύρθηκε στις ακτές της Λιβερίας”, ανέφερε το υπουργείο.

https://www.youtube.com/watch?v=Xr4m73ly4Dc

Διαβάστε ακόμα