Πλοίο βυθίζεται ανοικτά της Νήσου των Χριστουγέννων – Σώοι οι 106 επιβαίνοντες

Σώοι μεταφέρθηκαν στα πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης και οι 106 επιβαίνοντες στο πλοίο που είχε αρχίσει να βυθίζεται ανοικτά των ακτών της Νήσου των Χριστουγέννων στον Ινδικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, η Υπηρεσία Ναυτικής Ασφάλειας της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει ότι έλαβε νωρίς το πρωί τηλεφωνικά έκκληση για βοήθεια από άτομο που επέβαινε στο πλοίο που μετέφερε πρόσφυγες.

Το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 120 ναυτικών μιλίων βόρεια των ακτών της Νήσου των Χριστουγέννων που αποτελεί αυστραλιανό έδαφος και συχνό προορισμό πλοίων που μεταφέρουν από την Ινδονησία ανθρώπους που σκοπεύουν να ζητήσουν άσυλο από τις αρχές της Αυστραλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα

Απερρίφθη τελικά από το δικαστήριο η αίτηση ένταξης της ΝΕΛ στη διαδικασία του άρθρου 106, πάνω στο οποίο βασιζόταν το σχέδιο διάσωσης που είχε εκπονήσει και είχε προτείνει η διοίκησή της.

Βάσει αυτού του άρθρου, η ΝΕΛ θα προχωρούσε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 170 εκατ. ευρώ με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων προς τους συμβαλλόμενους και μη πιστωτές της. Με βάση το σχεδιασμό, οι πιστωτές θα είχαν το δικαίωμα επιλογής είτε να κεφαλαιοποιήσουν το σύνολο των απαιτήσεών τους από τη ΝΕΛ, είτε να διαγραφεί ποσοστό της απαίτησής τους.

Για το σκοπό θα εκδίδονταν έως και 566.666.667 νέες μετοχές με αντίστοιχη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, αναμένονται με ενδιαφέρον οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης με στόχο τη διάσωση της ΝΕΛ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που έλαβε γνώση της απόφασης, αποφάσισε όπως εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο για τη θεραπεία της απόφασης αυτής και συνάμα να προβεί σε κάθε πρόσφορη ενέργεια με στόχο τη διατήρηση της βιωσιμότητας και τη συνέχιση της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

euro2day.gr

Διαβάστε ακόμα