10ο διαδοχικό κερδοφόρο τρίμηνο για τη Stealthgas

steathgas_nautilia_

Κερδισμένη για 10ο συνεχόμενο τρίμηνο βγαίνει η Stealthgas, σύμφωνα με τα οικονομικά και επιχειρησιακά αποτελέσματα της για το 2013, ενώ σπεύδει να διευκρινίσει ότι τα κέρδη της θα χρηματοδοτήσουν την αγορά επιπλέον LPG carriers, πέρα από τα 17 που αναμένεται να παραλάβει μέσα στο 2014.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της μεταφοράς υγροποιημένου αέριου πετρελαίου (υγραέριου/LPG ) ανακοίνωσε στις 21/2 τα οικονομικά και επιχειρησιακά αποτελέσματα της για το τελευταίο τρίμηνο του 2013 και συνολικά για την περσινή χρονιά.

Για το τρίμηνο που έληξε στις 31 του Δεκεμβρίου του 2013 τα έσοδα της ανήλθαν σε 32 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης των 1,4 εκατ. δολαρίων, ή 4,58%, σε σύγκριση με τα έσοδα 30,6 εκατομμυρίων δολαρίων για το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Η συγκεκριμένη αύξηση οφείλεται στην απόκτηση νέων σκαφών, η οποία αντισταθμίστηκε εν μέρει από την πτώση των ναύλων στην spot αγορά, σε σχέση με το 2012.

Συνολικά για το 2013 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 121,5 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 1,9%, αν και -λόγω του μεγαλύτερου αριθμού πλοίων που διαχειρίστηκε η εταιρεία- τα έξοδα της επίσης αυξήθηκαν στα 14,3 εκατομμύρια και 36,5 εκατομμύρια αντιστοίχως για το 2013, έναντι 12,7 εκατομμυρίων και 30,6 εκατομμυρίων για το 2012.

Τα καθαρά κέρδη για το Δ’ τρίμηνο ανήλθαν στα 5,5 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 7,8 εκατομμύρια το ίδιο διάστημα το 2012. Συνολικά για την περσινή χρονιά τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 21,2 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 29 εκατομμυρίων το 2012.

«Είναι το δέκατο στη σειρά τρίμηνο που η Stealthgas ανακοινώνει κέρδη, μπορεί τα καθαρά κέρδη μας να μην έφτασαν τα περσινά επίπεδα, ωστόσο όπως αναμέναμε είναι αυξημένα κατά 33% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Βαφειάς.

Ο κ. Βαφειάς, αφού τόνισε ότι αυτή την περίοδο όλα τα πλοία του στόλου είναι σε πλήρη λειτουργία, διευκρίνισε σε σχέση με την πορεία ανάπτυξης της εταιρείας: “Θέλουμε να επωφεληθούν πλήρως από την ηγετική μας θέση. Ενώ ολοκληρώνουμε τις ρυθμίσεις χρηματοδότησης για όλα τα πλοία που προβλέπεται να εισέλθουν στο στόλο, εξακολουθούμε να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στις ευκαιρίες ανάπτυξης και γι’ αυτό έχουμε την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε τα έσοδα αυτά, όχι για τις εξαγορές πλοίων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, αλλά για περαιτέρω ανάπτυξη”.

Διαβάστε ακόμα