1,816 κοντέινερ έχασε στη θάλασσα το ONE Apus που κατέφθασε στο Κόμπε (photos)

Το MV ONE Apus το οποίο βρισκόταν στον κόλπο της Οζάκα της Ιαπωνίας την Τρίτη,έχοντας σχετικά μία καλή εικόνα μετά την καταστροφή που έγινε στο πλοίο, το οποίο έχασε σχεδόν 2.000 εμπορευματοκιβώτια σε καταιγίδα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το πλοίο έφτασε στο Rokk, Νησί στο λιμάνι του Κόμπε την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με το AIS πλοίων AIS.

Με ανακοίνωση της εταιρείας την Δευτέρα επιβεβαιώθηκε ότι μεταξύ των κοντέινερ που χάθηκαν στη θάλασσα λόγω της κακοκαιρίας υπήρχαν και 64 εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν επικίνδυνο φορτίο, τα οποία είχαν προορισμό από την Ασία στην Δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, 54 από τα εμπορευματοκιβώτια επικίνδυνων εμπορευμάτων περιείχαν πυροτεχνήματα, τα οκτώ μπαταρίες ενώ δύο περιείχαν υγρή αιθανόλη. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί τα κοντέινερ στο νερό.

Το ONE Apus είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Yantian της Κίνας με προορισμό το Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, όταν έπεσε σε ισχυρή καταιγίδα περίπου 1.600 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χαβάης.

Οι έντονοι διατοιχισμοί του πλοίου προκάλεσαν την απώλεια περίπου 1.816 εμπορευματοκιβωτίων. «Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με το JRCC της Χονολουλού, και σύμφωνα με αυτόν δεν έχουν ακόμη βρει τα εμπορευματοκιβώτια», δήλωσε με ενημέρωση της η Chidori Ship Holding LLC και την NYK Shipmanagement Pte Ltd, ως ιδιοκτήτες και διαχειριστές του πλοίου, αντίστοιχα .

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα