Βίντεο: 19 μέλη του πληρώματος του πλωτού νοσοκομείου USNS Comfort έπεσαν στη θάλασσα από βάρκα που ανυψωνόταν με τον γερανό!

Ένα μέλος του πληρώματος του πλοίο νοσοκομείου USNS Comfort δημοσίευσε βίντεο από το ατύχημα με το σκάφος που είχε σαν αποτέλεσμα 19 άτομα να πέσουν στο νερό σε αγκυροβόλιο ανοιχτά της Αϊτής τη Δευτέρα.

Το USNS Comfort κατέφτασε στα ανοιχτά του Jeremie της Αϊτής την Κυριακή για το τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας ιατρικής βοήθειας.

Το ιατρικό πλήρωμα του πλοίου ήταν προγραμματισμένο να παρέχει φροντίδα στους κατοίκους της περιοχής στην προβλήτα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια μιας διαγωνιστικής μεταφοράς για την επιστροφή ιατρικού προσωπικού στο πλοίο, το πλήρωμα επιχείρησε να ανακτήσει το σκάφος και τους επιβαίνοντες χρησιμοποιώντας τον γερανό του πλοίου.

Σε καλές καιρικές συνθήκες με ήρεμη θάλασσα, οι επιβάτες του σκάφους επιβιβάζονται στο πλοίο μέσω της μια σκάλας επιβίβασης, αλλά η αποθαλασσία που υπήρχε εκείνη την στιγμή οδήγησαν σε αλλαγή σχεδίου, και επιβίβαση με το σκάφος και τον γερανό του πλοίου.

Όταν το σκάφος έφτασε σχεδόν στο ύψος του κυρίου καταστρώματος του πλοίου, περίπου 6-8 από τους επιβαίνοντες μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους στη δεξιά πλευρά του σκάφους προς την αριστερή. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το σκάφος ανατράπηκε προς την αριστερή του πλευρά, έχοντας σαν αποτέλεσμα 19 από τους επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα.

Όλοι ανασυρθήκαν από το νερό με τη συνδρομή ενός σκάφους της ακτοφυλακής. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύτηκαν στο πλοίο.

Μία στιγμή απροσεξίας παραλίγο να έχει τραγικά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα