24ωρη Απεργία στο Blue Star Chios πραγματοποιούν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, μετά τον τραγικό θάνατο 20χρονου ναυτικού – καθαριστή μηχανής – στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού) και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»), προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025 σε 24ωρη απεργία, έπειτα από τον τραγικό θάνατο του 20χρονου ναυτικού – καθαριστή μηχανής Α.Α. – στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Chios».
Η απεργία ξεκίνησε σήμερα στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι αύριο, Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σωματείων, έως ότου ολοκληρωθεί η πλήρης διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος, το πλοίο δεν θα αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά.















