31 εκατ. κόστισαν στην Korea Line οι γραμμές τις Hanjin στον Ειρηνικό

korealine_hanjin

Η Νοτιοκορεάτικη Hanjin Shipping ολοκλήρωσε την πώληση που ειχε γίνει γνωστή από την προηγούμενη βδομάδα μέρους των επιχειρήσεών της στην Korea Line Corp, με το συνολικό αντίτιμο να φτάνει τελικά τα 37 δις won (31,38 εκατ. δολάρια).

Η Korea Line, η οποία ξεπέρασε την προσφορά της Hyundai Merchant Marine, θα αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν τις γραμμές της Hanjin στην Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένου το πελατολόγιού της, 7 επιχειρήσεων εξωτερικού (μεταξύ άλλων των ΗΠΑ, της Κίνας και του Βιετνάμ), όπως και τα περιουσιακά στοιχεία και το εργατικό δυναμικό που αφορά τα συστήματα logistics.

H Hanjin ανακοίνωσε ότι η πώληση, η οποία θα οριστικοποιηθεί στις 5 Ιανουαρίου 2017, στοχεύει στην εξασφάλιση κεφαλαίων για την αποπληρωμή των χρεών της ναυτιλιακής προς τους δανειστές της. Η Hanjin προχώρησε σε χρεοκοπία στα τέλη Αυγούστου, όταν οι τράπεζες αρνήθηκαν να της παρέχουν επιπλέον στήριξη.

O στόλος containership της Hanjin έχει μειωθεί δραματικά, με τα περισσότερα ναυλωμένα πλοία της να επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους. Η Hanjin πριν την κατάρρευσή της χειριζόταν 97 containership, συμπεριλαμβανομένων 61 πλοίων σε συμφωνίες ναύλωσης.

Η προθεσμία για την κατάθεση σχεδίου αναδιάρθρωσης εκ μέρους της Hanjin προς το δικαστήριο επεκτάθηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017.

Για όλες τις ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση της Hanjin, δείτε εδώ.

Διαβάστε ακόμα