ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έξι νεκροί, 500 αγνοούμενοι μετά από ανατροπή αλιευτικών στη Σρι Λάνκα

Τουλάχιστον έξι αλιείς πνίγηκαν και περισσότεροι από 500 άλλοι αγνοούνται, μετά από ανατροπή πολλών πλοιαρίων εξαιτίας… σφοδρής καταιγίδας ανοικτά της νοτίου ακτής της Σρι Λάνκα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Έρευνες διεξάγονται από αέρος και θαλάσσης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί είκοσι άτομα, ανακοίνωσε το Κέντρο Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Ραγδαίες βροχοπτώσεις και άνεμοι ισχύος 80 χλμ/ώρα σαρώνουν τις παράκτιες περιοχές μεταξύ της πρωτεύουσας Κολόμπο και της ζώνης των δημοφιλών παραθεριστικών προορισμών στη νοτιοανατολική περιοχή της Ματάρα.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

500 μετανάστες έσωσε η Ιταλική ακτοφυλακή

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε σήμερα ότι στελέχη της διέσωσαν τις τελευταίες 24 ώρες σχεδόν 500 επίδοξους μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε πέντε φουσκωτά σκάφη και είχαν φθάσει στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας, αφού έλαβε σήματα κλήσης σε βοήθεια στην διάρκεια της νύχτας.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Μάρκο ντι Μίλα δήλωσε ότι ανάμεσα στους επίδοξους μετανάστες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους προέρχονται από την υποσαχάρια Αφρική, ήταν έγκυες και άνθρωποι που χρειάζονταν να εισαχθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

matrix24.gr

Εξοικονόμηση 500 χιλ.ευρώ για τις ανάγκες της Ναυτικής Εκπαίδευσης

-Σύγκλιση Γνωμοδοτικής Επιτροπής Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης

Συνήλθε σήμερα η τριμελής Γνωμοδοτική Επιτροπή του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης, η οποία αποτελείται από τον Αντιναύαρχο Λ.Σ. ΜΠΑΝΤΙΑ Δημήτριο, Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος ως Πρόεδρο και τους Προέδρους του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.) κ. ΓΡΑΤΣΟ Γεώργιο και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.) κ. ΒΕΝΙΑΜΗ Θεόδωρο, ως μέλη, με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Επιτροπή ενέκρινε τον Προϋπολογισμό του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης (Κ.Ν.Ε.) έτους 2013. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τον Ειδικό λογαριασμό ΚΝΕ, μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η πλειοψηφία των δαπανών για τις ανάγκες των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, ενώ ετέθησαν και θέματα γενικότερου οικονομικού και λειτουργικού χαρακτήρα για τη Ναυτική Εκπαίδευση.

Ο Αρχηγός ΛΣ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. για την πρωτοβουλία της να παραιτηθεί του δικαιώματος της για είσπραξη από το Κ.Ν.Ε. του ποσοστού 15% εκ των εισπραττομένων από το ΝΑΤ εισφορών από 01-01-2012 και τα επόμενα χρόνια. Μετά την ψήφιση της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης για το θέμα αυτό αναμένεται να εξοικονομηθεί ετησίως σημαντικό ποσό, άνω των 500 χιλ €, που θα διατεθεί για τις ανάγκες της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

marinews.gr