68 άτομα διασώθηκαν από φέρυ με κλίση στη Νότια Αφρική


Εξήντα οκτώ επιβάτες και μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από το επιβατηγό πλοίο Thandi του νησιού Robben Island, αφού το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση έξω από τον κόλπο Table, στη Νότια Αφρική.

Το περιστατικό συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Ινστιτούτου Θαλάσσιας Διάσωσης (NSRI).

Ο Quentin Botha, Διοικητής Σταθμών του Table Bay, δήλωσε ότι μια διασωστική ομάδα ενεργοποιήθηκε από την Αρχή Εθνικών Λιμένων της Transnet (TNPA) μετά από ένα σήμα κινδύου από το πλοίο που ανέφερε ότι αντμετώπιζε εισροή νερού.

Ένας αριθμός πλοίων και ελικοπτέρων ξεκίνησαν για να βοηθήσουν την επιχείρηση διάσωσης.

Κατά την άφιξή τους στο σημείο, το φερυ βρέθηκε να γέρνει στη μία πλευρά από την εισροή υδάτων. Μερικοί από τους επιβάτες βρέθηκαν σε σωσίβιες λέμβους, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα και οι επιβάτες ήταν στο κατάστρωμα του πλοίου.

Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του Thandi μεταφέρθηκαν από το NSRI σε ένα άλλο επιβατηγό πλοίο, το Madiba 1 καθώς και στο Spirit of Vodacom της NSRI και με ασφάλεια μεταφέρθηκαν στο Port of Table Bay. Στο λιμάνι, οι επιβάτες αξιολογήθηκαν από παραϊατρικούς, με μερικούς από αυτούς να υποβάλλονται σε θεραπεία για ήπια υποθερμία.

Ένας επιβάτης από το Thandi και ένας από τους Maddi 1 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Το πλοίο Thandi ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Murray στο νησί Robben. Το νερό αντλήθηκε από το φέρυ το οποίο επανέπλευσε και στερεώθηκε σε ένα σημείο πρόσεσης.

Η νοτιοαφρικανική αρχή για την ασφάλεια στη ναυτιλία (SAMSA) ειδοποιήθηκε και η αιτία του συμβάντος θα διερευνηθεί, σύμφωνα με την NSRI.

Διαβάστε ακόμα