7 Πράγματα που θέλω να κάνω όταν ξεμπαρκάρω

Όλοι οι ναυτικοί είναι αλήθεια ότι σκέπτονται το ξέμπαρκο και κάνουν σχέδια για να αναπληρώσουν όλα όσα έχασαν τους μήνες που βρίσκονταν μπαρκαρισμένοι.

Πόσες ώρες περνάμε στην καμπίνα μας, και όχι μόνο, κάνοντας σχέδια για την στιγμή που θα ξεμπαρκάρουμε και θα γυρίσουμε πίσω στην οικογένεια μας. Κατά κοινή ομολογία το ξέμπαρκο για έναν ναυτικό είναι η καλύτερη στιγμή του και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Αυτά είναι τα 7 πράγματα που εγώ θέλω να κάνω όταν ξεμπαρκάρω και στα οποία η σειρά που τα παραθέτω είναι εντελώς τυχαία:

1. Να περάσω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με την οικογένεια μου στο σπίτι μου. Για πολλούς είναι η πρώτη προτεραιότητα όταν ξεμπαρκάρουν και η μόνιμη σκέψη στο καράβι. Η οικογένεια είναι το στήριγμα του ναυτικού σε όλες τις δύσκολες και μοναχικές μέρες κατά την διάρκεια του μπάρκου. Οι προσωπικές στιγμές με την σύζυγο ή την σύντροφο μας είναι ανεκτίμητες.

2. Το καλής ποιότητας και νόστιμο φαγητό είναι ένα πολύ σημαντικό για εμένα και πιστεύω και για τους περισσότερους από εσάς. Σε αυτό φυσικά συμπεριλαμβάνονται και τα γλυκά τα οποία στο καράβι αγνοούνται. Στο καράβι δυστυχώς η ποιότητα τους φαγητού είναι από κακή έως μέτρια. Ένα ωραίο μαγειρευτό φαγητό, ένα μπάρμπεκιου με οικογένεια και φίλους αλλά και η έξοδος σε μία ωραία ταβέρνα ή εστιατόριο είναι κάτι που θέλω στα σίγουρα να κάνω στο ξέμπαρκο.

3. Διακοπές, διακοπές, διακοπές! Και ποιος δεν θέλει να πάει κάπου με την οικογένεια του ή τους φίλους του για να ηρεμήσει και να ξεσκάσει. Ειδικά τώρα που έρχονται οι εορτές των Χριστουγέννων, είναι κάτι που σκέπτομαι συνεχώς και είναι στις προτεραιότητες μου! Τι καλύτερο από το να επισκεφτεί κάποιος έναν ωραίο χριστουγεννιάτικο προορισμό, μέσα σε κάποιο σαλέ, με το χιόνι έξω να πέφτει συνεχώς. Βουρ λοιπόν με αεροπλάνα, τρένα ή βαπόρια!

Δείτε εδώ προτάσεις για τις διακοπές σας με εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και 50%!

4. Οι αγορές που κάθε ναυτικός έχει ανάγκη όταν ξεμπαρκάρει. Αυτό δηλαδή που πολύ απλά αναφέρουμε σαν shopping therapy. Και αν για τους στεριανούς είναι σημαντικό, νομίζω ότι προσωπικά για εμένα, αλλά και για την πλειοψηφία των συναδέλφων, είναι σημαντικότατο αφού όλα όσα έχω στερηθεί τους μήνες που ήμουν στο καράβι. Θεωρώ ότι με μερικές αγορές ρούχων, gadget, και διάφορων πραγμάτων για το σπίτι γεμίζω αρκετά τις μπαταρίες μου. Τι καλύτερο για έναν νέο ναυτικό και όχι μόνο, να ξεμπαρκάρει και να προχωρήσει στην αγορά κάποιας μηχανής ή αυτοκινήτου;

Δείτε και επιλέξτε μέσα από μία μεγάλη γκάμα ρούχων παπουτσιών!

5. ΎΠΝΟΣ με κεφαλαία γράμματα! Το να κοιμηθώ σπίτι μου, σε κανονικό στρώμα (και όχι σε στρώμα φακίρη), σε κανονικό μαξιλάρι (και όχι σε τσιμεντόλιθο), χωρίς να κουνιέμαι και χωρίς να ακούω θορύβους, είναι κάτι που το έχω ανάγκη όσο τίποτα.

6. Το να πάω σε ένα μπαράκι να πιω ένα πότο! Τώρα ειδικά που οι ειδήμονες-χαρτογιακάδες των γραφείων απαγόρευσαν μέχρι και την μπύρα, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να το κάνω. Η χαλάρωση σε ένα μπαράκι μαζί με την σύζυγο μου ή με τους φίλους μου είναι αξία ανεκτίμητη.

7. Μια πολύ γενική ανάγκη που έχω είναι η ηρεμία. Η ηρεμία μπορεί να συμπεριλαμβάνει το τηλέφωνο που χτυπάει στην καμπίνα στο καράβι, τον προσωπικό χρόνο που θέλω να έχω, αυτό το άγχος της κάθε στιγμή όταν είσαι σε ένα καράβι, και όλα αυτά γενικά που χαλάνε την ηρεμία μου, την οποία την βρίσκω και πάλι όταν ξεμπαρκάρω.

Το κάθε τι στην ζωή μας ο κάθε άνθρωπος το αντιλαμβάνεται διαφορετικά αλλά το ξέμπαρκο ο κάθε ναυτικός σε πολύ μεγάλο ποσοστό το αντιλαμβάνεται ίδια.

Σίγουρα πέρα από όλα αυτά, το σημαντικότερο είναι να γυρίζουμε σπίτι μας υγιείς και να βρίσκουμε και τους ανθρώπους που αγαπάμε καλά. Από εκεί ξεκινάνε και σταματάνε όλα. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μας.

Εύχομαι καλά ταξίδια με υγεία σε όλους!

Νίκος Κ.
Πλοίαρχος Α’

Διαβάστε ακόμα