8 Έλληνες εργαζόμενοι ”απλήρωτοι και παρατημένοι” σε ναυπηγείο της Γαλλίας

Η Ελληνική εταιρεία PPS Yacht δεν έχει πληρώσει τους οκτώ Έλληνες υπαλλήλους που εργάζονται στο Mestras Gujan της Γαλλίας εδώ και 3 μήνες.

Η διεύθυνση του ναυπηγείου Couach λέει πως δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή. Το πρωί της Τετάρτης, οι 8 εργαζόμενοι ζήτησαν την υποστήριξη της του Γαλλικού συνδικάτου CGT.

Συνδικαλιστές της Τοπικής Ένωσης CGT μοίραζαν φυλλάδια στην είσοδο του ναυπηγείου Couach Gujan το πρωί της Τετάρτης.

 Ήθελαν να προειδοποιήσουν τη διεύθυνση τους ναυπηγείου, αιρετούς και δημόσιες αρχές για την τύχη των οκτώ Ελλήνων εργαζομένων που απασχολούνται στον χώρο του ναυπηγείου από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Από την αρχή της σύμβασής τους αυτοί οι εργαζόμενοι δεν πήραν κανένα μισθό πλην κάποιων μικροποσών στην αρχή για έξοδα διαβίωσης . Ο εργοδότης είναι μια εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα, η PPS Yacht. Η εν λόγω εταιρεία είναι ένας υπεργολάβος της εταιρείας Easy Fairing , η οποία αναθέτει έργα στα ναυπηγεία Couach.

Η διεύθυνση των ναυπηγείων αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη σε αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με τον διευθυντή της, αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί από τα δικαστήρια στην Ελλάδα. Εν τω μεταξύ, οι οκτώ υπάλληλοι που σήμερα στεγάζονται σε ξενοδοχείο απειλούνται με έξωση από την Παρασκευή το πρωί, αν δεν διευθετήσουν τη πληρωμή της διαμονής τους.

Ο Στέλιος Λιβίτσης, ένας από τους οκτώ εργαζόμενους έδωσε συνέντευξη στο Radio France.

Είναι πρωτότυπη η ευαισθησία των Γάλλων συνδικαλιστών? Μάλλον όχι, απλά έπραξαν το αυτονόητο όταν ζητήθηκε η βοήθειά τους από 8 αλλοδαπούς εργαζόμενους, κινήθηκαν και ενημέρωσαν όπως έπρεπε.

Στην Ελλάδα, τη χώρα της πουστιάς και της εκτέλεσης ενεργειών μέσω αναθέσεων σε άλλους, οι σιχαμένοι της ΓΣΕΕ δεν έστειλαν ούτε ένα αντιπρόσωπο στις υπηρεσίες να δει τι έχουν κάνει και τι έχουν παραλείψει με τους μετανάστες στη Μανωλάδα που πυροβολήθηκαν από τους τρεις φασίστες, φυσικά δεν έστειλαν κανέναν εκεί κάτω να μιλήσει μαζί τους !

Τα κρατικοδίαιτα καθίκια εκεί, περιμένουν ..τους μπάαατσους, τις επερεσίιιιες, το κράααατος, να κάνει τη δική τους δουλειά, τους δικούς τους ελέγχους, καθώς εκείνοι ασχολούνται με …άλλα.

Φυσικά, δεν περιμένουμε να ασχοληθούν με τους 8 Έλληνες που είναι άγνωστο αν μένουν πλέον σε κάποιο κατάλυμα, αν έχουν τροφή, αν μπορούν να επιστρέψουν …..

ergasiakodeltio.wordpress.com

Διαβάστε ακόμα