Επιδείνωση του καιρού με θυελλώδεις άνεμους που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Δευτέρα και από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες που την Τρίτη θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στο Αιγαίο ,δηλαδή στα νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού & βορειοανατολικού Αιγαίου ,τα Δωδεκάνησα αλλά και την Κρήτη.

Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις δείχνει να ενισχύονται σημαντικά την Τρίτη και να φτάνουν τοπικά στα πελάγη τα 7-8 και τοπικά στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσει μουντό σκηνικό με συννεφιά δυνατό νοτιά και παροδικές ασθενείς βροχές στα ανατολικότερα τμήματα της Πίνδου αλλά και στην βόρεια Ελλάδα κυρίως την Τρίτη.

Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 4/11/2013:

Με άστατο καιρό θα ξεκινήσει η μέρα στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία μέχρι και την δυτική και κεντρική Πελοπόννησο όπου θα εκδηλώνονται βροχές κατά διαστήματα .

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν και στην νότια Πελοπόννησο ,στα Κίθυρα μέχρι και την Κρήτη οι οποίες θα επεκταθούν προς τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Σε αυτές τις περιοχές όμως θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού με ηλιοφάνεια μέσα στην ημέρα ,ενώ τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα θα είναι ασθενή και μικρής διάρκειας.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά καλός με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αραιές που θα πυκνώσουν όσο περνάει η μέρα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά -Εύβοια μέχρι και την ανατολική βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τέλος στην Θράκη ο καιρός θα είναι λίγο πιο μουντός με νεφώσεις κατά διαστήματα που θα πυκνώνουν και υπάρχει μικρή πιθανότητα για ψιχάλες η ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 4-5 και τοπικά 6-7 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση πρώτα από την δυτική Ελλάδα.

Τρίτη 5/11/2013:

Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός με βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα καθώς και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη . Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα φαινόμενα σε δυτική Ελλάδα(νησιά Ιονίου-Ήπειρο-δυτική&κεντρική Στερεά Ελλάδα-Πελοπόννησο) θα είναι τοπικά έντονα.

Άστατος θα είναι ο καιρός την Τρίτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο-Δωδεκάνησα αλλά και στις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειώνονται παροδικές καταιγίδες,θα υπάρχουν όμως και διαστήματα που τα φαινόμενα θα σταματούν και ο καιρός θα παρουσιάζει ανοίγματα.

Στις περιοχές ανατολικά της Πίνδου και συγκεκριμένα στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι μουντός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές, ενισχυμένους ανέμους ενώ προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν παροδικές βροχές μικρής διάρκειας σε αυτές τις περιοχές.

Στην Θράκη ο καιρός θα είναι πιο άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες .

Οι άνεμοι θα πνέουν νότοι στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα.

weather-in-greece.gr

Διαβάστε ακόμα