Πειραιάς
24°C

Η διαδικασία νηολόγησης πλοίων στη σημαία της Σαουδικής Αραβίας διαρκεί λιγότερο από 2 λεπτά

06/11/2020

Η αύξηση του στόλου με σημαία της Σαουδικής Αραβίας κατά 28% το 2018 μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στις βελτιώσεις που επιτεύχθηκαν από τη ναυτιλιακή αρχή της χώρας, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Γενικής Υπηρεσίας Μεταφορών για τον Τομέα των Θαλάσσιων Μεταφορών, Farid bin Abdullah Al-Qahtani.

Μιλώντας στο World Maritime News στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Βιώσιμη Θαλάσσια Ανάπτυξη από το 2030 και μετά, το οποίο φιλοξενείται από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αυτή την εβδομάδα, ο Al-Qahtani σημείωσε ότι οι βελτιώσεις επιτρέπουν τώρα στους εφοπλιστές να νηολογούν τα πλοία τους κάτω από τη σημαία της Σαουδικής Αραβίας σε λιγότερο από δύο λεπτά.

«Δουλεύουμε σκληρά για να κάνουμε τα πάντα πιο εύκολα από ό, τι πριν και πιο επαγγελματικά» εξήγησε ο Al-Qahtani.

Όταν ερωτήθηκε για το ρόλο του TGA στην επίτευξη των στόχων του του 2030, ο αντιπρόεδρος της TGA δήλωσε ότι η αρχή προχώρησε προς τη σωστή κατεύθυνση, τονίζοντας ότι η Σαουδική Αραβία συμμετείχε σε σχεδόν 40 συμβάσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με όλα.

Τόνισε ότι ο στόλος της Σαουδικής Αραβίας σχεδόν διπλασιάστηκε σε ολική χωρητικότητα μεταξύ 2017 και 2018, αυξανόμενο από 3,4 εκατομμύρια τόνους σε λίγο λιγότερο από 8 εκατομμύρια τόνους το 2018.

Ανταποκρινόμενος στο συνέδριο της Τζέντα και τις εντυπώσεις μέχρι στιγμής, ο Al-Qahtani δήλωσε ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είχε εργαστεί σκληρά από τότε που προσχώρησε στον ΙΜΟ το 1969 και ότι το συνέδριο ήταν μια ευκαιρία για το Βασίλειο και τα ναυτιλιακά του όργανα να επιδείξουν την πρόοδό τους .

“Αυτή η διάσκεψη, που οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO), φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά από το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με τους υψηλής ποιότητας ομιλητές και άλλους επισκέπτες και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή τους ».

«Το συνέδριο επικεντρώθηκε σε δύο στόχους: Την ενδυνάμωση των γυναικών και προστασία των ωκεανών και των θαλασσών, ενώ και ένας άλλος στόχος μας είναι να υπογραμμίσουμε ότι είμαστε επίσης έτοιμοι να βοηθήσουμε άλλες χώρες να επιτύχουν αυτούς τους στόχους».

Ο Αλ Κάχτανι πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία εργάζεται για την εξασφάλιση καλύτερων ευκαιριών για γυναίκες να ενταχθούν στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

“Υπάρχουν γυναίκες που ήδη εργάζονται στον τομέα της Σαουδικής Αραβίας και είμαι βέβαιος ότι είμαστε μόλις λίγα χρόνια μακριά από το να δούμε Σαουδάραβες γυναίκες να εργάζονται στα πλοία”.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
24°C