Ο Δήμος Πόρου κηρύσσει ανεπιθύμητο σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ, καταγγέλλοντας ελλιμενισμό του για έρευνες υπέρ ιδιωτικής εταιρείας υδατοκαλλιέργειας, σε χώρο προορισμένο για ΠΟΑΥ. Επαναλαμβάνει το πάγιο αίτημα ματαίωσης των σχετικών ενεργειών, εκφράζοντας την αντίθεση των κατοίκων στις ιχθυοκαλλιέργειες.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Πόρου ότι από το απόγευμα σήμερα ελλιμενίστηκε στο λιμάνι μας σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών), χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο σκοπός του ελλιμενισμού του που ως ιδιοκτησία του ΕΛΚΕΘΕ, ανήκει σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, άρα πληρώνεται με πόρους του Ελληνικού Δημοσίου.
Σκοπός της επίσκεψής του στον Πόρο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να πραγματοποιήσει επ’ αμοιβή από εταιρεία υδατοκαλλιέργειας, υποθαλάσσιες έρευνες στον χώρο ακριβώς που έχει χωροθετηθεί για την επέκταση ιχθυοκαλλιέργειας και τη δημιουργία ΠΟΑΥ στο νησί μας..
Δηλαδή, κρατικός φορέας παρέχει επ’ αμοιβή υπηρεσίες σε εταιρεία υδατοκαλλιεργειών για ένα θέμα που ο λαός του Πόρου έχει διαχρονικά εκφράσει την αντίθεσή του όπως καταφαίνεται από δημοσκοπήσεις και από ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου από ΟΛΕΣ τις δημοτικές αρχές τα τελευταία 15 χρόνια.
Εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε ενέργεια που αποσκοπεί στη δημιουργία ΠΟΑΥ και στην παρουσία ιχθυοκαλλιεργειών γενικά.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη συνεργασία δημοσίου φορέα σε δράση που είναι σε αντίθεση με τη βούληση όλων των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής.
Θεωρούμε την παρουσία τους ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ. Και επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας στην κυβέρνηση για τη ματαίωση κάθε ενέργειας που αποσκοπεί στη δημιουργία ΠΟΑΥ στο νησί μας.
Ο Δήμαρχος Πόρου
Γεώργιος Κουτουζής