3 νεκροί ναυτικοί σε ελληνόκτητο πλοίο είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Το πλοίο Eternity επλήγη από drones και ταχύπλοα, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς, έναν ακρωτηριασμό και σοβαρές ζημιές.
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η επίθεση των ανταρτών Χούθι στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Eternity C, αφού τρεις ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους.
Οι άτυχοι ναυτικοί εγκλωβίστηκαν στο μηχανοστάσιο μετά την έκρηξη που προκλήθηκε από την επίθεση.
Επίσης υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες, με τον έναν μάλιστα να έχει ακρωτηριαστεί.
Το πλοίο ελληνικών συμφερόντων με λιβεριανή σημαία δέχθηκε διπλή επίθεση. Πρώτα από ταχύπλοα που πλησίασαν και άνοιξαν πυρ, μετά από drones. Δύο από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν, όμως τα άλλα δύο κατάφεραν να χτυπήσουν το πλοίο, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και εισροή νερού.
Η εταιρεία που διαχειρίζεται το πλοίο έχει έδρα στον Πειραιά και το φορτηγό πλοίο είχε προορισμό την Τζέντα.
Φαίνεται ότι η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα έχει αρχίσει ξανά να επιδεινώνεται, με τις επιθέσεις να στρέφονται συχνά προς ελληνόκτητα πλοία. Τα επεισόδια είναι σχεδόν καθημερινά, με χρήση τόσο των drones όσο και των ταχύπλοων, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή κοινότητα.