Πειραιάς
13°C

Χτύπησε σε δέστρα το AQUA JEWEL στα Κύθηρα

Δημοσιεύθηκε στις

25/02/2026

από

Τις απογευματινές ώρες χθες, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «AQUA JEWEL» Ν.Π. 11045 στον λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων, προερχόμενο από τον Πειραιά, η διαδικασία εκφόρτωσης του πλοίου διακόπηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Το «AQUA JEWEL» επιχείρησε εκ νέου προσέγγιση στο λιμάνι, όπου κατά τη διάρκεια των χειρισμών για την πρόσδεσή του, το αριστερό πρυμναίο τμήμα του επακούμβησε σε δέστρα της προβλήτας, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής έκτασης κοιλώματος πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Μετά την ασφαλή πρόσδεση, ολοκληρώθηκε η αποβίβαση 63 επιβατών και η εκφόρτωση 8 Ι.Χ.Ε., 8 φορτηγών οχημάτων και 1 δίκυκλου. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η παραμονή του «AQUA JEWEL» στο λιμάνι κρίθηκε επισφαλής και απέπλευσε για τον λιμένα Κισσάμου Χανίων, όπου μετά τον κατάπλου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από τον Λιμενικό Σταθμό Κίσσαμου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, υλικές ζημιές σε οχήματα ή θαλάσσια ρύπανση.

Το e-nautilia.gr στο Google NEWS

Ακολουθήστε το e-nautilia στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ναυτιλιακές ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Πειραιάς
13°C