Τιτανικός: Το σπάνιο κομμάτι λαμαρίνας βάρους 20 τόνων που ανασύρθηκε από τον πυθμένα (video)

Το ναυάγιο του Τιτανικού συνεχίζει να συναρπάζει και να προκαλεί το αμείωτο ενδιαφέρουν της κοινής γνώμης ακόμη και σήμερα, περισσότερα από 110 χρόνια από πρώτο και τελευταίο του ταξίδι.

Κατά καιρούς έχουν ανασυρθεί παρά πολλά αντικείμενα από το ναυάγιο του Τιτανικού, τα οποία εκτίθενται σε μουσεία για το κοινό.

Ένα όμως από τα σημαντικότερα και πιο δύσκολα κομμάτια που έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου είναι ένα κομμάτι λαμαρίνας βάρους 20 τόνων!

Το κομμάτι αυτό δεν κόπηκε από το πλοίο με την παρέμβαση του ανθρώπου, αλλά αποκόπηκε από τον Τιτανικό όταν το πλοίο την στιγμή του ναυαγίου κόπηκε στα δυο, έχοντας σαν αποτέλεσμα το κομμάτι αυτό να βυθιστεί στον πυθμένα μόνο του.

Το 1998 βρέθηκε από μια αποστολή που είχε επισκεφτεί το ναυάγιο στον πυθμένα και ανασύρθηκε.

Το σπάνιο αυτό κομμάτι βρισκόταν στην δεξιά πλευρά του πλοίου και καταλάμβανε το κατάστρωμα D και C, και αν αναρωτιέστε τι βρισκόταν πίσω από τα φινιστρίνια αυτού του κομματιού στην από μέσα πλευρά η απάντηση είναι ότι βρισκόντουσαν δυο καμπίνες Α κλάσης.

Αν ακόμη είστε πιο περίεργοι για το ποιοι διέμεναν σε αυτές τις καμπίνες, η απάντηση είναι ότι και οι δυο ήταν άδειες κατά το πρώτο και τελευταίο ταξίδι του Τιτανικού!

Είναι απίστευτο εάν κάποιος σκεφτεί ότι μετά από πολλά χρόνια, το μόνο που θα έχει απομείνει από το κύτος του Τιτανικού θα είναι αυτό το κομμάτι…

Διαβάστε ακόμα:
Το ναυάγιο του Τιτανικού σε μια εκπληκτική τρισδιάστατη απεικόνιση! (video & photos)
10 Άγνωστα γεγονότα σχετικά με τον Τιτανικό
Έλληνας αγόρασε το «μπισκότο του Τιτανικού» για 15.000 λίρες! (Photos)

Διαβάστε ακόμα