Έλληνας αγόρασε το «μπισκότο του Τιτανικού» για 15.000 λίρες! (Photos)

Σε ελληνικά χέρια βρίσκεται εδώ και δύο μέρες το πιο ακριβό μπισκότο του… κόσμου ή αλλιώς το «μπισκότο του Τιτανικού» έναντι 15.000 λιρών.

Το μπισκότο βρέθηκε στο κιτ επιβίωσης των σωστικών λέμβων του Τιτανικού, βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Henry Aldridge & Son στη Βρετανία και αγοράστηκε από Έλληνα συλλέκτη, σύμφωνα με το BBC, για 15.000 λίρες, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία!

«Είναι το πιο πολύτιμο μπισκότο του κόσμου. Δεν ξέρουμε σε ποια λέμβο βρέθηκε το μπισκότο, αλλά δεν υπάρχουν άλλα παρόμοια που να βρέθηκαν σε λέμβο του Τιτανικού».

Το διάσημο μπισκότο που διασώθηκε από το ναυάγιο του Τιτανικού, το οποίο κόστισε τη ζωή σε πάνω από 1.500 ανθρώπους, ήταν μέρος ενός κιτ επιβίωσης και ήταν αποθηκευμένο σε μία σωσίβια λέμβο του υπερωκεάνιου. Το βρήκε ο Ames Fenwick, ένας επιβάτης του πλοίου SS Carpathia, το οποίο έφτασε για ενισχύσεις κατά τη διάσωση των επιζώντων και το κράτησε ως «σουβενίρ» από την καταστροφή.

451.jpgΑργότερα έβαλε το μπισκότο σε ένα φάκελο και έγραψε ένα σημείωμα το οποίο ανέφερε «Μπισκότο από τις σωσίβιες λέμβους του Τιτανικού, Απρίλιος 1912».

Ο δημοπράτης Andrew Aldridge ανέφερε «Είναι απίστευτο το γεγονός ότι αυτό το μπισκότο επιβίωσε από ένα τέτοιο δραματικό γεγονός – τη βύθιση του μεγαλύτερου υπερωκεάνιου στον κόσμο που στοίχισε 1.500 ανθρώπινες ζωές».

mpiskoto_titanikou

mpiskoto_titanikou_

newsone.gr

Διαβάστε ακόμα