Αισιόδοξη η τούρκικη ναυπηγική βιομηχανία

aisiodoxi_i_tourkiki_naupigiki_viomhxania_

Φέτος η SMM Κωνσταντινούπολης -μια από τις δύο θυγατρικές της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης για το θαλάσσιο εμπόριο που διεξάγεται στο Αμβούργο- επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη για τρίτη φορά.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Φεβρουαρίου του 2014 διοργανώθηκε από την Hamburg Messe und Congress GmbH από κοινού με τον Τούρκικη συνεργαζόμενη εταιρεία Goca Exhibitions.

Η τουρκική ναυπηγική βιομηχανία επανεφευρίσκει τον εαυτό της, επεκτεινόμενη σε νέα επιχειρησιακά μονοπάτια. Πιο συγκεκριμένα, τα πολεμικά και τα ειδικού σκοπού πλοία, όπως είναι τα ρυμουλκά, τα ερευνητικά πλοία και οι πλωτοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, κατακλύζουν τα βιβλία παραγγελιών.

Καταλαμβάνοντας τις εξειδικευμένες αγορές, η τοπική ναυπηγική βιομηχανία θέλει να ανακτήσει την προηγούμενη ισχυρή θέση της στις παγκόσμιες αγορές, η οποία δέχτηκε ένα σοβαρό χτύπημα κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της οικονομικής ύφεσης. Η προσδοκία αυτή ήταν η κυρίαρχη αίσθηση στην SMM Istanbul.

Φέτος το SMM της Κωνσταντινούπολης λάνσαρε για πρώτη φορά μια νέα αντίληψη στην διοργάνωση: Ήταν ουσιαστικά μια διεθνής διάσκεψη που συνοδευόταν από μια βιομηχανική έκθεση, μια μορφή που κέρδισε τα ευνοϊκά σχόλια όλων των συμμετεχόντων.

Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήταν ο μεγάλος αριθμός των εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου που ενέπνευσε το κοινό. Η σημασία της διοργάνωσης τονίστηκε από την πλειοψηφία των τουρκικών βιομηχανικών ενώσεων που εκπροσωπήθηκαν. Το συνέδριο, άλλωστε, χρησίμευσε ως μια πολύ καλή ευκαιρία να δικτυωθούν και να αναπτύξουν νέες επιχειρηματικές ιδέες.

“Στόχος μας είναι να γίνουμε μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες ναυτιλιακών εξαγωγών, μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η SMM Κωνσταντινούπολης προσφέρει ιδανικές προϋποθέσεις για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος”, δήλωσε ο Basaran Bayrak, Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Πλοίων και Yacht.

Διαβάστε ακόμα