Άκαρπες οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των 8 αγνοουμένων του κυπριακού πλοίου

8-agnooumenoi-apo-to-kupriako-ploio

Μοναδικές προσφορές ξενοδοχείων και ταξιδιών με εξαιρετικές εκπτώσεις!

Η αναζήτηση για οκτώ ναυτικούς που αγνοούνται από το φορτηγό πλοίο που μετέφερε τσιμέντο, «Cemfjord» που ανατράπηκε και βυθίστηκε στο Pentland Firth στις 2 Ιανουαρίου διακόπηκε την Κυριακή το βράδυ, χωρίς να έχει βρεθεί οποιοδήποτε σημάδι ζωής των αγνοουμένων, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι σωσίβιες λέμβοι ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις αναζήτησης το απόγευμα της Κυριακής και επέστρεψαν στη στεριά. Το ελικόπτερο, οι ομάδες διάσωσης του λιμενικού, μαζί με αεροσκάφη και HMS Somerset συνέχισαν την αναζήτηση, αλλά μέχρι τη δύση του ηλίου το βράδυ της Κυριακής τίποτα δεν είχε βρεθεί.

Οι οικογένειες των αγνοουμένων ναυτικών έχουν ενημερωθεί. Η ακτοφυλακή θα συνεχίσει να μεταδίδει μηνύματα προς όλα τα πλοία ζητώντας τους να αναφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία ή ένδειξη που θα μπορούσε να σχετίζεται με το πλοίο.

Το Ναυτιλιακό Γραφείο Διερεύνησης Ατυχημάτων (Marine Accident Investigation Branch) έχει ενημερωθεί και είναι έτοιμο να ξεκινήσει με τη σειρά του τις απαραίτητες εργασίες έρευνας.

Η έδρα το Αμβούργο Brise Schiffahrt, διαχειρίστρια εταιρεία του Cemfjord, είπε ότι δεν έλαβε κανένα σήμα κινδύνου από το πλοίο. Το πλήρωμα αποτελείται από επτά Πολωνούς ναυτικούς και έναν ναυτικό από τις Φιλιππίνες.

Το Cemfjord κατασκευάστηκε το 1984, ως ένα φορτηγό πλοίο γενικών προϊόντων και μετατράπηκε το 1998 σε μεταφορέα τσιμέντου. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με 2.000 τόνους τσιμέντου από το Aalborg, Δανία, και προχωρούσε προς το βρετανικό λιμάνι του Runcorn, όπου ήταν προγραμματισμένο να φτάσει την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα