Ακόμη δύο παραγγελίες πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου από την Maran Gas Maritime

Η Maran Gas Maritime, υπό την ηγεσία της Μαρίας Αγγελικούση, άσκησε την επιλογή να κατασκευάσει δύο ακόμη πλοία μεταφοράς LNG 174.000 κυβικών μέτρων στην Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) της Νότιας Κορέας.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της αρχικής παραγγελίας της Maria Angelicussis που δόθηκε στην DSME για έως και τέσσερις μονάδες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

Τα δύο πρώτα πλοία, που πρόκειται να παραδοθούν μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, ήρθαν με τιμή περίπου 411 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το νέο ζεύγος θα κοστίσει κοντά στα 420 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα πλοία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Okpo και θα παραδοθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ο Όμιλος Angelicoussis είναι ένας από τους πιο πιστούς πελάτες της DSME, έχοντας παραγγείλει 114 πλοία από το πρώτο πλοίο το 1994. Η DSME έχει ξεπεράσει τους στόχους πωλήσεών της για το 2021, κυρίως με την υποστήριξη μεγάλων παραγγελιών πλοίων μεταφοράς κοντέινερ και φυσικού αερίου. «Καταφέραμε να κερδίσουμε την πρώτη παραγγελία περίπου δέκα ημέρες νωρίτερα από ότι πέρυσι, η οποία ήταν μια χρονιά με άνθηση, επομένως οι προοπτικές για φέτος είναι επίσης θετικές», δήλωσε αξιωματούχος της DSME.

Διαβάστε ακόμα