Άλλη μια ένοπλη ληστεία σε τάνκερ στην Ινδονησία

Δέκα ένοπλοι πειρατές επιβιβάστηκαν σε ένα τάνκερ που έπλεε 26 περίπου ναυτικά μίλια ανοικτά του Mangkai Island της Ινδονησίας στις 28 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Κέντρο Πληροφόρησης Πειρατείας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMB PRC).

Οι πειρατές κατέλαβαν τη γέφυρα τη στιγμή που ο ανθυποπλοίαρχος άλλαζε πορεία και με την απειλή όπλων κράτησαν αυτόν και έναν ναυτικό όμηρο, ανέφερε το IMB.

Μετά πήγαν στην καμπίνα του πλοιάρχου, και αιχμαλώτισαν τον καπετάνιο και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Οι πειρατές έκλεψαν τον εξοπλισμό GPS και Navtex του πλοίου και αφαίρεσαν τα καλώδια από τον υπόλοιπο εξοπλισμό δορυφορικής επικοινωνίας.

Πριν από τη διαφυγή τους έκλεψαν μετρητά και άλλα προσωπικά αντικείμενα από το πλήρωμα και απελευθέρωσαν τον καπετάνιο.

Το όνομα του τάνκερ δεν αποκαλύφθηκε.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, το IMB PRC κατέγραψε μια σειρά από προσπάθειες επιβίβασης στα ύδατα της Ινδονησίας.

Συγκεκριμένα, στις 28 Ιουνίου, το κέντρο κοινοποίησε μια αποτυχημένη επιβίβαση καθώς δύο μη εξουσιοδοτημένα άτομα προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε ένα αγκυροβολημένο δεξαμενόπλοιο στη Balikpapan Anchorage της χώρας, ενώ τρεις ληστές οπλισμένοι με μαχαίρια επιβιβάστηκαν σ’ ένα αγκυροβολημένο πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου στο Dumai Inner Anchorage, έκλεψαν ανταλλακτικά κινητήρων και δραπέτευσαν.

Προηγήθηκε μια ληστεία που έλαβε χώρα στις 16 Ιουνίου, όταν τέσσερις ληστές οπλισμένοι με πυροβόλα όπλα επιβιβάστηκαν σ’ ένα αγκυροβολημένο πλοίο μεταφοράς βαρέων φορτίων στ΄ ανοιχτά του Batu Ampar, στο Batam Island της Ινδονησίας και έκλεψε ανταλλακτικά κινητήρων.

Διαβάστε επίσης: Η απαγωγή άλλων 7 ναυτικών στις Φιλιππίνες “πάγωσε” το εμπόριο άνθρακα από την Ινδονησία

Διαβάστε ακόμα