Ανατροπή στην υπόθεση του εμβληματικού πλωτού εστιατορίου του Χονγκ Κονγκ: Φαίνεται τελικά ότι δεν έχει βουλιάξει!

Το εμβληματικό πλωτό εστιατόριο που κοσμούσε την προκυμαία του Χονγκ Κονγκ για δεκαετίες, ανατράπηκε κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης του στη Νότια Κινεζική θάλασσα, κάτι το οποίο σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες οδήγησε στην βύθιση του.

Το Jumbo Floating Restaurant, ένα εμβληματικό πολυώροφο εστιατόριο χτισμένο πάνω σε μια φορτηγίδα, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του λιμανιού του Aberdeen για πέντε δεκαετίες.

Όλα αυτά τα χρόνια είχε εξυπηρετήσει περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, του Τομ Κρουζ, του Τσόου Γιουν-φάτ και του Γκονγκ Λι.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές τοπικές και διεθνείς ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των “Enter the Dragon”, “Spider-Man: The Dragon’s Challenge” και της κωμωδίας του Stephen Chow “God of Cookery”.

Η πανδημία ανάγκασε το εστιατόριο να κλείσει το 2020, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα, και η μητρική εταιρεία Aberdeen Restaurant Enterprises αποφάσισε τελικά να το ρυμουλκήσει σε διαφορετική τοποθεσία.

Στις 14 Ιουνίου, το Jumbo αναχώρησε από το λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, ρυμουλκούμενο από το νοτιοκορεατικό ρυμουλκό Jaewon 9. Την Κυριακή, ωστόσο, το σκάφος ανατράπηκε μετά από τις κακές καιρικές συνθήκες στα νησιά Paracel, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εταιρεία.

«Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας ρυμούλκησης που είναι υπεύθυνη για το ταξίδι και τη διάσωση του σκάφους, δυστυχώς ανατράπηκε την Κυριακή», ανέφερε η Aberdeen Restaurant Enterprises σε δήλωση της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η διάσωση θα ήταν «εξαιρετικά δύσκολη» επειδή ανατράπηκε σε 1.000 μέτρα νερού. Το σκάφος αναφέρθηκε ως βυθισμένο.

Η εταιρεία είπε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς, προσλήφθηκαν μηχανολόγοι μηχανικοί και ναυπηγοί για να επιθεωρήσουν διεξοδικά το κύτος του πλοίου πριν από την αναχώρησή του, λαμβάνοντας όλες τις σχετικές εγκρίσεις.

«Η Aberdeen Restaurant Enterprises είναι πολύ λυπημένη για αυτό το ατύχημα. Η εταιρεία συγκεντρώνει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες για το ατύχημα από την εταιρεία ρυμούλκησης», ανέφερε η δήλωση.

Παρά τις αναφορές για την απώλεια του, φαίνεται ότι το Jumbo Floating Restaurant μάλλον συνεχίζει να επιπλέει.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας του Χονγκ Κονγκ ανέφερε την Πέμπτη ότι «τόσο το Jumbo όσο και το ρυμουλκό εξακολουθούν να βρίσκονται στα νερά των Νήσων Paracel».

Ένας εκπρόσωπος της Aberdeen Restaurant Enterprises επιβεβαίωσε στο Bloomberg την Παρασκευή ότι το σκάφος είχε ανατραπεί αλλά ακόμα επιπλέει.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του ρυμουλκού Jaewon 9 είπε στην SCMP ότι οποιεσδήποτε φήμες ήταν γελοίες και ότι το ατύχημα συνέβη λόγω ζημιάς από την κακοκαιρία και τα μεγάλα κύματα.

Διαβάστε ακόμα