Απίστευτη ιστορία: Άντρας κολύμπησε στο σκοτάδι 9 μίλια μέσα στους καρχαρίες και σώθηκε!

Ένας άντρας από την Αυστραλία, αφού έπεσε από μια βάρκα στα νερά του Παναμά, κολύμπησε για περίπου 9 ναυτικά μίλια μέσα στο σκοτάδι σε μια θαλάσσια περιοχή που υπήρχαν εκατοντάδες καρχαρίες στο και κατάφερε να επιζήσει και να αφηγηθεί την ιστορία.

Το επίσης απίστευτο της ιστορίας είναι ότι ο John Deer δεν είχε καν σωσίβιο!

Το 2019, ο John είχε ξεκινήσει ένα ταξίδι με σκοπό να γυρίσει όλο τον κόσμο. Βρισκόταν για ψάρεμα στα νησιά San Blas στον Παναμά όταν έπεσε στη θάλασσα και βρέθηκε σε αν σημείο που είναι δημοφιλές ως «το σημείο του καρχαρία».

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε καθώς το σκάφος του βρισκόταν σε λειτουργία αυτόματου πιλότου, οπότε συνέχισε να πλέει μακριά του. Αυτό άφησε τον John μόνο του στη θάλασσα μέσα στη νύχτα.

Ο John είπε ότι αρχικά ήταν πεπεισμένος ότι θα πέθαινε καθώς ήταν σχεδόν 5 το απόγευμα και κανείς δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στον Παναμά. Αλλά λίγο αργότερα, ενεργοποιήθηκε το αίσθημα επιβίωσης μέσα του δίνοντας του το κουράγιο να προσπαθήσει αλλάξει τη μοίρα του.

Αργότερα, ανέφερε στο GoFundMe, ότι μη θέλοντας να αποδεχτεί αυτό που είχε συμβεί, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα να τα παρατήσει και ήταν αποφασισμένος να κολυμπήσει για μα σώσει την ζωή του.

Ο John πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει για το ίδιο περιστατικό σε πολλούς ναυτικούς. Ανέφερε ότι όταν είδε το σκάφος να απομακρύνεται και μαζί με αυτό η ασφάλεια του και το σπίτι του, βρισκόταν 9 ναυτικά μίλια μακριά από τη ακτή. Δηλαδή σχεδόν 17 χλμ!

Ο John δεν ήταν κάποιος που είχε συνηθίσει να κολυμπάει μεγάλες αποστάσεις, και μοιράστηκε ότι δεν θα επιχειρούσε ποτέ να κολυμπήσει ούτε 200 μέτρα πόσο μάλλον 17 χλμ.

Ωστόσο, σκεπτόμενος την επιβίωσή του, έπεισε το μυαλό του να προσπαθήσει για την ζωή του. Πρόσθεσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί για να πνιγεί.

Παρέμεινε επίσης ήρεμος και προσπάθησε να εξοικονομήσει ενέργεια.

Ο John χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές κολύμβησης και χρησιμοποίησε το φεγγάρι ώστε να μπορέσει να κατατοπίζετε.

Πραγματικά πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία ψυχραιμίας και θέλησης για επιβίωση και ταυτόχρονα όμως με αρκετή τύχη, αφού στην περιοχή υπήρχαν παρά πολλοί καρχαρίες.

Διαβάστε ακόμα