Απίστευτο Βίντεο: Περουβιανοί επιτέθηκαν και κατέλαβαν μπάριζα μεταφοράς πετρελαίου!

Η PetroTal, μια καναδική εταιρεία η οποία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αργού πετρελαίου στο Περού, είπε ότι τα πλοία και τα πληρώματά της δέχονται συνεχόμενες επιθέσεις από τον αυτόχθονα πληθυσμό, καθώς αυτά μεταφέρουν πετρέλαιο κατά μήκος του ποταμού του Αμαζονίου .

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν με απαγωγές, κατάληψη των πλοίων της και μπλοκάρισμα των διαδρομών κατά μήκος του ποταμού.

Σε βίντεο που δημοσίευσε η εταιρεία, δείχνει Περουβιανούς που βρίσκονται σε μικρές βάρκες να έχουν περικυκλώσει και να επιτίθενται σε ένα από τα σκάφη της εταιρείας που ρυμουλκούσε μια φορτηγίδα στο ποτάμι.

Στις τελευταίες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν, η PetroTal αναφέρει ότι πολλές μικρές βάρκες μπλοκάρισαν τον ποταμό και ότι κάποιες άλλες περικύκλωσαν τα σκάφη τους. Εργαζόμενοι αναφέρουν ότι οι επιτιθέμενοι ρίχνουν βόμβες μολότοφ στα πληρώματα και τα πλοία. Η εταιρεία τονίζει ότι οι επιθέσεις θέτουν σε κίνδυνο τα πληρώματα και τα πλοία της καθώς και το περιβάλλον.

Ανέφεραν ότι μια τοπική ομάδα ακτιβιστών, η Ένωση για την Ανάπτυξη και τη Διατήρηση του Bajo Puinahua (Aidecobap) έχει καταλάβει μέχρι σήμερα δύο σκάφη τους και έχει απαγάγει 12 μέλη του πληρώματος. Η εταιρεία λέει ότι κρατούν επίσης ένα πλοίο φορτωμένο με 40.000 βαρέλια πετρελαίου.

Λένε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ακτιβιστές απήγαγαν μέλη του πληρώματος. Τον περασμένο Νοέμβριο, η PetroTal ανέφερε ότι ένα πλήρωμα Βραζιλιάνων κρατήθηκε για 48 ώρες.

Ακόμη, στις 6 Ιουνίου υποστηρικτές του Aidecobap επιτέθηκαν σε πλοίο του Περουβιανού Ναυτικού χρησιμοποιώντας πυροβόλα όπλα και μαχαίρια. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία αναφέρει ότι ένας αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά.

Η PetroTal σε ανακοίνωσή της προέτρεψε τις αρχές να παρέμβουν για την αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης.

Η αναταραχές και οι προσπάθειες διακοπής των πετρελαϊκών επιχειρήσεων αυξήθηκαν στα τέλη Μαΐου μετά από μια διαμάχη για τα κοινωνικά ταμεία που χρησιμοποιούν χρήματα από τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις προς όφελος του πληθυσμού.

Η PetroTal λέει ότι οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν απαράδεκτη και εγκληματική συμπεριφορά στις προσπάθειες τους να ακυρώσουν έναν νόμο που εγκρίθηκε με συναίνεση.

Η εταιρεία αναφέρει ότι συνεισφέρει το 2,5 τοις εκατό της παραγωγής της σε ένα ταμείο που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη έργων προς όφελος του πληθυσμού της περιοχής όπου δραστηριοποιείται. Η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018 και μετέφερε το πρώτο της φορτίου αργού πετρελαίου το 2020.

Διαβάστε ακόμα