Αποκολλήθηκαν τα δύο εμπορικά πλοία στην Άνδρο

Με ασφάλεια και με τη βοήθεια ρυμουλκών, έγινε εχθές το απόγευμα, η αποκόλληση των δύο φορτηγών πλοίων, που συγκρούστηκαν την περασμένη Πέμπτη, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, στα νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου «Φάσα» της ‘Ανδρου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Τα δύο πλοία από τη σύγκρουση, είχαν υποστεί σοβαρό ρήγμα με ελεγχόμενη εισροή υδάτων, αλλά και σοβαρότατες ζημιές.Εξειδικευμένα συνεργεία με δύτες από την Παρασκευή, υπό την καθοδήγηση ειδικών εμπειρογνωμόνων, είχαν πραγματοποιήσει, επί τόπου ταπώσεις και στα δύο πλοία με παράλληλες απαντλήσεις υδάτων, που έφθαναν έως και 1000 κυβικά την ώρα.

Στόχος τους ήταν να διασφαλιστεί το αξιόπλοο των δύο πλοίων, ώστε να μην υπάρξει κανένας κίνδυνος βύθισης.Το φορτηγό πλοίο BARU SATU με σημαία Παναμά,που είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων και ένας Έλληνας τεχνικός, θα οδηγηθεί με τη βοήθεια των ρυμουλκών στην περιοχή του Θωρικού στο Λαύριο, όπου εκ νέου θα γίνουν επιπλέον εργασίες, πριν οδηγηθεί στο ναυπηγείο.

Τις βραδυνές ώρες στην ίδια περιοχή, αναμένεται να ρυμουλκηθεί και να οδηγηθεί και το φορτηγό πλοίο CATHERINE, με σημαία Μάλτας, που είναι έμφορτο με σίδηρο και έχει πάνω του 14 άτομα πλήρωμα από τα 23 συνολικά. Σημειώνεται ότι την ημέρα της σύγκρουσης για λόγους ασφαλείας 9 μέλη από το πλήρωμα του πλοίου οδηγήθηκαν με πλωτό του λιμενικού στην Κάρυστο.

ysterografa.gr

Διαβάστε ακόμα