Απορρίφτηκε το αίτημα για απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΠΝΟ

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η ΠΝΟ απέρριψε το αίτημα είχαν καταθέσει η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ” και η Πανελλήνια Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν την αναγκαιότητα για συνέχιση του αγώνα στα οξυμένα προβλήματα αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων.

Πρότειναν την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 14 Νοέμβρη, απόφαση που έχουν πανελλαδικά πάρει σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, με τις δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού να την απορρίπτουν.

Αυτές οι δυνάμεις υπονομεύουν τον αγώνα για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, της κοινωνικής ασφάλισης, τις οργανικές συνθέσεις, την προστασία των ανέργων, τη φορολογία, την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι επιβάλλεται με αγωνιστική συμμετοχή στα σωματεία να δυναμώσουμε την ταξική πάλη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, να απομονώσουμε τους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τα Δ.Σ των σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα και να αποφασίσουν για συμμετοχή στην απεργία στις 14 Νοέμβρη, να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, σε κάθε καράβι, καμιά υποταγή στο «λιγότερο κακό», βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΣΤΙΣ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Διαβάστε ακόμα