Λήμνος: Δεν μπορεί να εξυπηρετείται από πλοία όπως το «Aqua Maria»

Επιστολή Δημάρχου Λήμνου κ. Αντώνη Χατζηδιαμαντή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε στη συνάντηση μας στις 03 Απριλίου 2013, αλλά και στη τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια με την συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιου Μπούσιου και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Σπιλάνη, βρεθήκαμε για ακόμη μια φορά ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων.

Η πρόταση που κατέθεσε η εταιρεία την Δευτέρα 08 Απριλίου 2013, μας απογοήτευσε για πολλοστή φορά, καθώς όχι μόνο δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις που απορρέουν το Βόρειο Αιγαίο, αλλά και δεν λαμβάνονται διόλου υπόψη οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που μόλις στις 14 Μαρτίου 2013 ενέκρινε τελείως διαφορετικά δρομολόγια από αυτά που τώρα προτείνονται από την εταιρεία.

Η Λήμνος αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συνεχίσουν Λήμνος ιδιαίτερα το Πάσχα και το Καλοκαίρι, από πλοία όπως το «Aqua Maria» και το «Ταξιάρχης».

Οι φορείς, οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι κάτοικοι της Λήμνου είναι ανάστατοι με αυτή την εξέλιξη και απαιτούν να ληφθεί κάθε δυνατό μέτρο, ώστε να εξασφαλιστεί το δικαίωμα τους σε ασφαλείς, συχνές, ποιοτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Είναι καιρός πια να αντισταθούμε στους εκβιασμούς των επιχειρηματικών συμφερόντων, σε μία περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την ίδια την επιβίωση των νησιών μας, καθώς από τις μακροχρόνιες συμβάσεις των άγονων γραμμών που εξυπηρετούν η επερχόμενη τουριστική περίοδο αποτελεί ίσως την τελευταία ελπίδα μείωσης των επιπτώσεων των προβλημάτων της οικονομικής κρίσης.»

Διαβάστε ακόμα