Εξαιρετικό άρθρο από έναν άνθρωπο της θάλασσας…

Φίλοι διαδικτυακοί, ναυτικοί, άνθρωποι της ναυτοσύνης & της θάλασσας.

Το τι τερατολογίες, π@π@ρολογίες & ανυπόστατα ακούσματα είχαμε σήμερα από πολλούς “εξειδικευμένους”, περί τα ναυτικά, αρλουμπολόγους δημο… σιο…. γραφικούς, δεν περιγράφεται!!! Πάλι καλά που ο ΥΝΑ & ο εκπρόσωπος τύπου του Λ.Σ έσωζαν την παρτίδα, με τις διορθώσεις τους.

Ευτυχώς σε λίγες ώρες θα έχουμε την τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ & θα έχουμε ένα διάλλειμα προκειμένου να ….. αναλύσουν την ψήφο, τα αποτελέσματα, τις συνέπειες και τα …μηνύματά της & έτσι θα γλυτώσουμε όσοι γνωρίζουμε πόσες μ@λ@κίες (παρα)πληροφόρησης μας… ψεκάζουν αδιαμαρτύρητα & ανέξοδα!

Όσο για την απόφαση ρυμούλκησης, οι Ιταλοί έχουν τον πρώτο λόγο στην απόφαση! Η Αλβανία και τα λιμάνια της είναι για.. τα μπάζα! Άλλωστε ο καιρός & η κατεύθυνση των ανέμων είναι οι αποφασιστικοί παράγοντες επιλογής πορείας ρυμούλκησης! Τώρα γιατί οι Ελληνικές Αρχές έχουν ενστάσεις (αν πράγματι έχουν) αυτό θα συζητηθεί μετά το τέλος της περιπέτειας. Και αν το αποτέλεσμα είναι θετικό έχει καλώς…. αν όχι …. “Η ΝΙΚΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ, Η ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΡΦΑΝΗ”. Επίσης..

Το σύστημα με τις τσουλήθρες, τα Marine Evacuation System (M.E.S), Ένα σύστημα πολύ απλό, που όντως (θεωρητικά υπό συνθήκες γυμνασίων) μπορείς να εκκενώσεις το πλοίο, σε σύντομο χρονικό διάστημα!! Ανέκαθεν πολλοί αναρωτιόντουσαν αν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες (θαλασσοταραχή), πως μπορείς να τις εμπιστευτείς ότι θα αντέξουν και θα λειτουργήσουν!!!!!! Ιδιαίτερα αν είναι ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟΥ τύπου….. !!!! Σήμερα πήραμε την απάντηση!

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς, Exantas

Διαβάστε ακόμα