Ακόμη ένα πτώμα από το ναυάγιο του Baltic Ace αναγνωρίστηκε

Όπως ανακοίνωσαν οι Ολλανδικές αρχές, το πτώμα που βρέθηκε στης 20 Δεκεμβρίου είναι ο άτυχος Πολωνός αξιωματικός ηλικίας 31 χρόνων, ο οποίος έχασε την ζωή του από το ναυάγιο του Baltic Ace το οποίο βούλιαξε μέσα σε 5 λεπτά.

Το πτώμα βρέθηκε από ψαρά, ο οποίος ειδοποίησε ναυαγοσωστικό το οποίο και μετέφερε το πτώμα στο λιμάνι, παραδίδοντας το στις αρχές. Μετά από ταυτοποίηση των δακτυλικών αποτυπωμάτων αναγνωρίστηκε και το όνομα του πτώματος.

Να θυμίσουμε ότι 11 από τα 24 μέλη του πληρώματος έχασαν την ζωή τους, ενώ 5 πτώματα είχαν βρεθεί αμέσως μετά το ναυάγιο. Ο άτυχος Πολωνός ήταν το έκτο πτώμα που βρήκαν οι αρχές.

Διαβάστε ακόμα

Η ολλανδική ακτοφυλακή ανέστειλε εχθές περίπου στις 16:30 (17:30 ώρα Ελλάδας) τις επιχειρήσεις αναζήτησης των αγνοούμενων μελών πληρώματος του φορτηγού πλοίου Baltic Ace το οποίο βυθίστηκε χθες Τετάρτη στα ανοιχτά του λιμανιού του Ρότερνταμ, καθώς οι πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί είναι «μηδενικές».

«Σταματήσαμε και δεν θα ξεκινήσουμε αύριο», δήλωσε ο Πέτερ Βέστερμπεργκ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής, προσθέτοντας ότι οι πιθανότητες οι αγνοούμενοι να είναι ακόμη ζωντανοί είναι «μηδενικές».

Σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό, από τα 24 μέλη του πληρώματος του Baltic Ace 11 έχουν πεθάνει ή αγνοούνται, ενώ 13 έχουν διασωθεί.

Λίγο νωρίτερα τα σωστικά συνεργεία είχαν ανακοινώσει ότι ανέσυραν από τη θάλασσα τη σορό ενός ακόμη ναυτικού, ανεβάζοντας έτσι σε 5 τους νεκρούς από τη σύγκρουση του φορτηγού πλοίου με το πλοίο Corvus J, το οποίο υπέστη μικρές υλικές ζημιές, στη Βόρεια Θάλασσα.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα