Η θέση της ΠΕΝΕΝ για το ν/σ του ΥΝΑ

Οι τροποποιήσεις που έγιναν στις 20/12/2012 για το περιβόητο πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ δεν αλλάζουν τον χαρακτήρα και το περιεχόμενό του που παραμένει βαθύτατα αντεργατικό – αντιναυτεργατικό και άκρως φιλοεφοπλιστικό αφού δέχεται και προωθεί τις θέσεις των εφοπλιστών ενισχύοντας το καθεστώς των προνομίων τους και διευρύνοντας την ασύδοτη δράση του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Αυτό αφορά τις διατάξεις για την κατάργηση των ΣΣΕ, τους «ανενεργούς» Ναυτικούς, το δικαίωμα της απεργίας, την στρατικοποίηση του ΥΝΑ, την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και της πλοηγικής υπηρεσίας.

Χαρακτηριστικό του ρόλου και της παρέμβασης των εφοπλιστών στο σχέδιο νόμου και στις τροποποιήσεις που έγιναν κατ’ εντολή τους είναι η άτακτη υπαναχώρηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μουσουρούλη στο άρθρο που αναφερόταν στους φύλακες των παροπλισμένων πλοίων.

Το προηγούμενο άρθρο κατοχύρωνε τον μισθό των φυλάκων που ήταν ίδιος με αυτόν του Ναύτη σύμφωνα με την ΣΣΕ, την ασφάλιση των φυλάκων αποκλειστικά στο ΝΑΤ και επίσης ότι οι φύλακες θα ήταν εν ενεργεία Ναυτικοί.

Με την τροποποίηση που έγινε κατ’ εντολή των εφοπλιστών, διατηρείται στην ουσία η ισχύουσα νομοθεσία που επιτρέπει την εισφοροδιαφυγή, την παράνομη απασχόληση συνταξιούχων με τριτοκοσμικούς μισθούς σαν φύλακες των παροπλισμένων πλοίων !!!!

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα