Απολογισμός έργου του Μουσουρούλη ως υπουργού Ναυτιλίας

Σε απολογισμό του έργου του προχώρησε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Μουσουρούλης κατά τη θητεία του ως υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου από τον Ιούνιο του 2012 ως τον Ιούνιο του 2013 που ανέλαβε ο νυν υπουργός κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μεταξύ άλλων στον απολογισμό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του βουλευτή αναφέρονται και οι προτεραιότητες του υπουργείου για τη περίοδο 2014-2020.

Ειδικότερα είναι «η ενίσχυση της πρόσβασης, χρήσης και ποιότητας των Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Ειδικότερα προωθείται, η επένδυση στην εκπαίδευση, στις δεξιότητες και στη δια βίου μαθηση με αναβάθμιση της παρεχόμενης ναυτικής εκπαίδευσης, η προώθηση της απασχόλησης και κινητικότητας των εργαζομένων, η ενίσχυση της μετάβασης προς την οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων σε όλους τους τομείς, η προώθηση των βιώσιμων μεταφορών και απομάκρυνση των σημείων συμφόρησης σε σημαντικά δίκτυα υποδομών, η προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων, η βελτίωση της θεσμικής επάρκειας και της αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ, η προώθηση της προσαρμογής στις κλιματικές αλλαγές, της πρόληψης και της διαχείρισης του κινδύνου, η ενίσχυση της διασυνοριακής, της διακρατικής και της διαπεριφερειακής συνεργασίας, η ασφάλεια και προστασία του πολίτη, των θαλασσών και των λιμένων».

Επιπλέον κάνει μια εκτενή αναφορά με στοιχεία για ζητήματα σχετικά με «την αναδιάρθρωση του υπουργείου Ναυτιλίας, τη ναυτιλιακή πολιτική, τη λιμενική πολιτική, την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, τη νησιωτική πολιτική, τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Επίσης στη Βουλή, όπως αναφέρεται, απαντήθηκαν γραπτώς 544 ερωτήσεις, αναφορές και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Ακόμη στην Ολομέλεια συζητήθηκαν 11 επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών προς τον υπουργό.

dealnews.gr

Διαβάστε ακόμα