Συγκέντρωση των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά αύριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν την Τετάρτη 9/1 οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στο άλλοτε μεγάλο ναυπηγείο διεκδικούν:

• την άμεση άρση της εκ περιτροπής εργασίας
• την καταβολή των οφειλομένων στο σύνολο των εργαζομένων
• την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου

Παράλληλα, κάνουν έκκληση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ότι θα υπάρξει βιώσιμη λύση για τα ναυπηγεία.

Να σημειωθεί ότι την Δευτέρα το μεσημέρι το ΔΣ του Σωματείου παρέδωσε επιστολή-απάντηση στο κάλεσμα της εταιρίας για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας μιας ημέρας την εβδομάδα για νέο τρίμηνο (9-1-2013 έως 31-3-2013).

Με την επιστολή του το Σωματείο γνωστοποίησε στη διοίκηση ότι δεν θα λάβει μέρος στην διαβούλευση «διότι δεν έχει κανένα νόημα να συμμετέχουμε σε διαδικασίες όπου οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί».

«Δεν περιμέναμε να βρούμε λύση από τη στιγμή που εκπρόσωποι της εταιρίας ήταν ο κ. Καρδαράς και ο προσωπάρχης μας κ. Συρίγος. Λύση στο πρόβλημά μας περιμένουμε να δοθεί από την κυβέρνηση. Μέχρι και σήμερα, οι αρμόδιοι υπουργοί δεν κάλεσαν ακόμη, όπως μας έχουν υποσχεθεί εδώ και 6 μήνες, τον ιδιοκτήτη της εταιρίας μας. Αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας είναι το τίμημα να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι με νέο τρίμηνο εκ περιτροπής για το νέο έτος. Ας σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία και των δύο πλευρών. Ας αναλάβουν η κυβέρνηση και η εταιρία της ευθύνες τους.

Οι εργαζόμενοι, λειτουργώντας για ακόμη μια φορά υπεύθυνα, με τη λήξη του τρίτου τριμήνου εκ περιτροπής εργασίας για το 2012, προσήλθαν κανονικά στην εργασία τους από την πρώτη εργάσιμη του νέου έτους και περίμεναν την εργοδοσία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, οι οποίες δεν είναι άλλες από:

? Τη μεταφορά του προσωπικού με λεωφορεία (που δεν έγινε)
? Πληρωμές εργαζομένων
? Εντολή χρέωσης για εργασία στα υποβρύχια

Σε όλα τα παραπάνω αδιαφόρησε προκλητικά και απάντησε στις εκκλήσεις των διευθυντών της ότι δε θα πραγματοποιήσει καμία εργασία στα υποβρύχια, καμία πληρωμή των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους και θα εφαρμόσει εκ νέου το μέτρο της εκ περιτροπής έως ότου πάρει χρήματα από την κυβέρνηση.

Από την άλλη, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή για την ανάκτηση από το Δημόσιο των παράνομων προσχώσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου, η οποία καταλήγει γράφοντας ότι:

«Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να τονίσουμε για μια φορά ακόμη την πάγια θέση μας, που δεν είναι άλλη από:

• Ενιαίο Ναυπηγείο με όλες τις δραστηριότητες.
• Και διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων του τροχαίου υλικού.

Επιμένουμε στη θέση μας ότι για να δοθεί οριστικό τέλος στο πρόβλημά μας η λύση είναι πολιτική και την έχει στα χέρια της η κυβέρνηση. Επιτέλους, ο Πρωθυπουργός της χώρας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, που κατά καιρούς έχει εξαγγείλει για βιώσιμη λύση στη ναυπηγική βιομηχανία.

Ωστόσο, έχουν περάσει 4 μήνες από τότε που δόθηκαν αυτές οι δεσμεύσεις και καμία λύση δεν έχει δοθεί με τους υπουργούς να ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, ενώ οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Κάνουμε έκκληση στον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μπει ένα τέλος στο μαρτύριο που βιώνουμε εδώ και 1 χρόνο».


pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα