Διέσχισαν τον Αμαζόνιο κωπηλατώντας

Δυο φίλοι από το Πανεπιστήμιο του Cambridge είναι οι πρώτοι άνθρωποι που κατάφεραν να διασχίσουν κωπηλατώντας όλο τον Αμαζόνιο με τη βοήθεια ενός Βραζιλιάνου οδηγού.

Ο λόγος για τον 45χρονο Mark de Rond και τον 38χρονος Anton Wright που κατάφεραν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το 2077 μιλίων ταξίδι τους σε μόλις 32 ημέρες.

Αμέτρητες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν. Για παράδειγμα μετά από μια τρίωρη καταιγίδα καταστράφηκε το πηδάλιό τους. Παράλληλα έπρεπε να κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις για να διασχίσουν μια περιοχή η οποία φημίζεται για τις απαγωγές- Pirate Alley.

Σύμφωνα με τη Daiy Mail πριν καν ξεκινήσουν οι οι περουβιανές και τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν την ειδικά διαμορφωμένη βάρκα τους.

Τελικά το ταξίδι τους ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου από την πόλη Nauta στο Περού.

Υπήρξαν μέρες που κωπηλάτησαν για περισσότερες από 18 ώρες. Μια μέρα, θυμούνται, ενώ σταμάτησαν σε μια αμμουδιά για να ξεκουραστούν, γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι είχαν πέσει σε κινούμενη άμμο.

Μετά από μια καταιγίδα αναγκάστηκαν να ρίξουν φωτοβολίδες στον ουρανό. Σαν από μηχανής θεός σώθηκαν από έναν 14χρονο.Τους πλησίασε με τη βάρκα του και τους καθοδήγησε σε ασφαλές σημείο.

Ο τελικός τους προορισμός ήταν η πόλη Macapa στη Βραζιλία.

Κατάφεραν να γράψουν το όνομά τους στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, ως οι μοναδικοί άνθρωποι που κατάφεραν να κωπηλατήσουν το τεράστιο αυτό ποτάμι.

news247.gr

Διαβάστε ακόμα