Θα πληρώνουν και οι ”σκαφάτοι”

Επιμένει, παρά τις ενστάσεις περί αντιαναπτυξιακής επιλογής, στην επιβολή του τέλους παραμονής στα ιδιωτικά πλοία αναψυχής ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης.

Το λεγόμενο τέλος των σκαφάτων, που «έχει πάει και έχει έρθει» ξανά από τη Βουλή με διάφορες τυπικές δικαιολογίες –και τις κατηγορίες βουλευτών, όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει τους έχοντες, τη στιγμή που επιβάλλει άλλα βαρύτερα και μάλιστα οριζόντια χαράτσια και περικοπές – επανέρχεται τώρα στο άρθρο 20 του νομοσχεδίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», το οποίο εστάλη αυτές τις ημέρες από τον κ. Μουσουρούλη στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Το επίμαχο νομοσχέδιο καταρτίστηκε σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού και αναμένεται να συζητηθεί στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή στις 25 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα κατατεθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να φτάσει τελικά από εκεί στην Ολομέλεια.

Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να αποκλείσει ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν, για ακόμη μία φορά, αλλαγές της τελευταίας στιγμής από την πλευρά της κυβέρνησης.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμα