Εγκαίνια του ”πρώτου” τουριστικού πλοιαρίου που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Ενώσεως Λεμβούχων Θήρας

Αντιπροσωπεία της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), επικεφαλής της οποίος ήτο ο Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Κόντες, παρέστη στη τελετή εγκαινίων του πρώτου τουριστικού πλοιαρίου που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις – ναυπηγεία της Ενώσεως Λεμβούχων Θήρας.

Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Κόντες ανέφερε ότι, ως φορέας του κλάδου της κρουαζιέρας αισθανόμεθα μεγάλη ικανοποίηση για την όλη προσπάθεια που γίνεται από το άριστα συγκροτημένο και υποδειγματικά λειτουργών σώμα των Λεμβούχων Θήρας.

Η σημασία του Φορέα αυτού είναι πολύ σημαντική, καθώς δίνει ζωή και απασχόληση σε μεγάλο αριθμό ατόμων και μάλιστα σήμερα, με τη δραστηριότητα στη ναυπήγηση του ΓΑΡΜΠΗ, ονομασία που δόθηκε στο σκάφος, ακόμη πιο μεγάλη, εξυπηρετώντας παράλληλα έναν κλάδο τόσο σημαντικό με τις ποικίλες δραστηριότητες που δημιουργούνται από την προσέγγιση εκατοντάδων κρουαζιεροπλοίων τον χρόνο στο νησί, με τα γνωστά οφέλη για την ευρύτερη τοπική κοινωνία αλλά και τη Χώρα μας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Κόντες τόνισε ότι, η γνώση και η ικανότητα των εκπαιδευμένων πληρωμάτων, τα σύγχρονα πολυτελή και ταχύτατα σκάφη με τη μεγάλη μεταφορική των ικανότητα και ο εξοπλισμός των με τα πλέον σύγχρονα μέσα και συστήματα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και το Maritime Security, μαζί με τις πρωτοποριακές πιστοποιήσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους Οργανισμούς, συγκροτούν την εικόνα της υποδειγματικής μονάδας, άξιας καθ’ όλα για την εκπλήρωση της αποστολής της, που είναι η άνετη, ταχεία και ασφαλής μεταφορά των επισκεπτών – τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια.

Το σκάφος αυτό είναι από τα πλέον σύγχρονα, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις – καρνάγιο – της Ενώσεως Λεμβούχων και έχει τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

• Μήκος 26 μέτρα.
• Πλάτος 6 μέτρα.
• Ανήκει στην κλάση διεθνώς αναγνωρισμένου νηογνώμονα, όσον αφορά την κατασκευή του.
• Προβλέπεται να εφοδιαστεί με πιστοποιητικό ασφαλείας για εκτέλεση πλόων κατηγορίας Α.
• Μεταφέρει 220 επιβάτες σε πολυτελής χώρους σε κλειστά και ανοιχτά καταστρώματα.
• Φέρει δύο κύριες μηχανές συνολικής ιπποδύναμης 1720 ίππων, που του δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα 24 κόμβων.
• Φέρει bow thrusters στην πλώρη, εξασφαλίζοντας ελιγμούς ακριβείας, ιδιαίτερα κατά τις προσεγγίσεις – παραβολές του σκάφους στα κρουαζιερόπλοια.
• Φέρει σταθεροτήρες – stabilizers.
• Είναι εφοδιασμένο με τις πλέον σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές και μέσα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τις τηλεπικοινωνίες με τα άλλα πλοία και τους σταθμούς στη στεριά, όπως τις Λιμενικές Αρχές, αλλά και το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας Διάσωσης του Υπουργείου Ναυτιλίας – ΕΚΣΕΔ – προκειμένου για τις περιπτώσεις που καλείται να συνδράμει στο έργο έρευνας διάσωσης – SAR Services.
• Είναι το πρώτο σε μέγεθος σκάφος που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα για τέτοια αποστολή – μεταφορά επιβατών προς και από τα κρουαζιερόπλοια.

Η ΕΕΚΦΝ, όπως τόνισε και πάλι ο Πρόεδρος της, νοιώθει υπερήφανη για την ποιότητα του έργου που επιτελείται από αυτό το αξιόλογο σώμα των Λεμβούχων Θήρας, έτσι ώστε να έχει αναπτυχθεί στο σημερινό βαθμό ο κλάδος αυτός της τουριστικής ναυτιλίας και ιδιαίτερα της κρουαζιέρας.

Για αυτό, τονίστηκε άλλη μία φορά, βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο καλύτερος συντονισμός και η ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, αλλά και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας, προς ικανοποίηση των πελατών, που στοχεύουν όλα στην καλή εικόνα και προβολή της Χώρας μας στο εξωτερικό.

Αναγνωρίζοντας όλα τα παραπάνω και ιδιαίτερα την ανιδιοτελή προσφορά των Λεμβούχων Θήρας καθώς και των Λεμβούχων Μυκόνου και Πάτμου, στη διάσωση κινδυνευόντων στη θάλασσα, η Ένωση μας, ανέφερε ο κ. Κόντες, εβράβευσε και τις τρεις αυτές Ενώσεις σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην τελευταία μας Γενική Συνέλευση.

Ο κ. Πρόεδρος, έδωσε στον κυβερνήτη του σκάφους την εικόνα του Αγίου Νικολάου, προστάτη των ναυτικών, ευχόμενος να είναι πάντα μαζί τους και να τους προστατεύει.

portnet.gr

Διαβάστε ακόμα