Προφυλακίστηκε ο Βίκτωρας Ρέστης

Τελικά προφυλακιστέος κρίθηκε ο Βίκτωρας Ρέστης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αρμόδια για θέματα διαφθοράς Ρέα Κατσίβελη παρά την καταβολή ποσού 5,8 εκατ. ευρώ, για το οποίο κατηγορείται ότι καταχράστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη καθώς ο εφοπλιστής κρίθηκε ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και γιατί ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία το, δηλαδή δεν κάλυπτε την ζημιά η καταβολή των 5,8 εκατ. ευρώ.

O B.Ρέστης είναι μεγαλομέτοχος του συγκροτήματος ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ακι εκ των μεγαλομετόσων του ΔΟΛ Α.Ε. και άλλων δημοσιογραφικών εταιρειών.

Ο Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, απολογήθηκε την Παρασκευή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που αφορούν την εμπλοκή του σε ποσό επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατ. ευρώ που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FBΒ, ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία μαζί με τον εισαγγελέα αποφάσισαν για την προφυλάκισή του.

O εφοπλιστής που κατέθεσε στον εκκαθαριστή της τράπεζας το επίμαχο πόσο, πριν ξεκινήσει την απολογία του, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.

Οπως τόνισε ο συνήγορός του Πέτρος Μάχας, ο εφοπλιστής τονίζει ότι ουδέποτε ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό πλην όμως το κατέθεσε για λόγους ηθικής τάξης, εκφράζοντας την επιφύλαξή του να το διεκδικήσει από τον πραγματικό δανειολήπτη. Οπως ανέφερε ο κ. Μάχας το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο εντολέας του έφθασε με τους τόκους και τα έξοδα στα περίπου 6,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εφοπλιστής δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από την ανακρίτρια τόσο για την επίμαχη υπόθεση όσο και για άλλες όπως για αυτήν των ανακριβών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και κάποιων προστίμων που είχαν επιβληθεί σε εταιρεία του.

Ο εφοπλιστής φέρεται να έδωσε λεπτομερείς απαντήσεις για όλα ενώ στο υπόμνημα που κατέθεσε προσκόμισε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, έγγραφα και παραστατικά που ενισχύουν τους ισχυρισμούς του.

Πάντως υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης ενός από τους πιο πλούσιους Έλληνες. Η υποθεση Ρέστη δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Λ.Λαυρεντιάδη. Ίσως απλά ο Β.Ρέστης να ενόχλησε πολλούς και πέραν του Ατλαντικού…

Οι ναυτιλικακές εταιρείες του Β.Ρέστη έχουν πάνω από 100 πλοία και είναι υγιέστατες,

Προφανώς δεν είχε “ακούσει καλά” το καμπανάκι κινδύνου που είχε κτυπήσει γι αυτόν στις ΗΠΑ.

Διαβάστε τι γράφαμε στις 14/05:

“Για επιχειρηματικές κινήσεις που παραβιάζουν τις διεθνείς κυρώσεις και τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στην διακίνηση του ιρανικού πετρελαίου κατηγορεί τον εφοπλιστή και Βίκτωρα Ρέστη η μη κυβερνητική οργάνωση United Against Nuclear Iran με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε βάρος του από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Σύμφωνα λοιπόν με την ΜΚΟ UANI έχει ήδη σταλεί επιστολή της προς τον Ρέστη στις οποίες του παρουσιάζονται αποδείξεις για «σημαντική και δυνητικά επικερδή» σχέση ανάμεσα στην FBB, της οποίας είναι πρόεδρος, τον επιχειρηματία Δημήτρη Καμπή και το υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν. Σημειώνεται ότι πλέον η FBB τέθηκε υπό τον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας, λόγω αδυναμίας εύρεσης κεφαλαίων ανακεφαλαιοποίησής της.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, τα έγγραφα της UANI αναφέρουν πως ο κ. Ρέστης και ο κ. Καμπής συνεργάζονται με εκπροσώπους του καθεστώτος ώστε να δημιουργήσουν «πύλη» του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν στην Ελλάδα, με αντάλλαγμα επενδύσεις των ιρανικών αρχών στην FΒΒ οι οποίες ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια.

Στην επιστολή της UANI προς τον κ. Ρέστη εκφράζεται η έντονη ανησυχία για τις σχέσεις του με τον κ. Καμπή, για τον οποίο η World Street Journal υπενθυμίζει πως τον Μάρτιο του επιβλήθηκαν κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ λόγω παραβίασης του ιρανικού εμπάργκο.

Να σημειώσουμε ότι ο Β.Ρέστης, κατέχει σημαντικό ποσοστό των μετοχών του ΔΟΛ, αλλά και του “Πρώτου Θέματος”, όπως και αρκετών άλλων ελληνικών ΜΜΕ.

Είναι εξαιρετικά δραστήριος, με μεγάλο στόλο πλοίων και … εβραίος. Ασπάστηκε μάλιστα τον εβραϊσμό σε μεγάλη ηλικία. Τώρα, πως συμβαδίζει ένας εβραίος να συνεργάζεται με το Ιράν, αυτό απλά μένει να το αποδείξει η UANI.

Να σημειώσουμε ότι συχνά-πυκνά τέτοιες οργανώσεις χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες για να πλήξουν τους αντιπάλους τους.

Σε τελική ανάλυση είναι κοινό μυστικό ότι τάνκερ με ιρανικό πετρέλαιο “σουλατσάρουν” στο Αιγαίο. Αυτοκρατορίες έχουν κτιστεί επάνω στο λαθρεμπόριο πετρελαίου. Από την εποχή του αποκλεισμού της Ροδεσίας, μέχρι σήμερα”.

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα