Αυτά είναι τα δρομολόγια με τα οποία μένει η Χίος! [βίντεο]

Το φλέγων θέμα της υποβάθμισης της ακτοπλοΐας του νησιού έθιξε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι με αυτήν την εξέλιξη θα ενισχυθεί σημαντικά το μονοπώλιο της Ολυμπιακής, αναγκάζοντας τους πολίτες που έχουν ανάγκη να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για ένα και μόνο ταξίδι προς την Αθήνα. Όπως τόνισε κουμάντο στην ακτοπλοΐα δεν κάνουν πια οι ακτοπλόοι αλλά οι τράπεζες στις οποίες οι πρώτοι οφείλουν δάνεια, ενώ πρότεινε τη σύγκληση όλων των φορέων είτε στη Χίο , είτε στη Μυτιλήνη σε συνάντηση ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αντιδράσουμε σε αυτή τη πολιτική. Παράλληλα όπως ο ίδιος επεσήμανε , η πολιτεία οφείλει στο ακριτικό νησί της Χίου να μετατρέψει τις γραμμές αυτές σε άγονες ούτως ώστε το χειμώνα να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Παρόν στη συνέντευξη ήταν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Κώστας Μούνδρος ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται ακραία αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος, ακόμα και κλείσιμο του λιμανιού αν χρειαστεί, ούτως ώστε να επανέλθουν τα δρομολόγια όπως ήταν, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε και τη λύση Λαύριο-Μεστά.

Να σημειώσουμε ότι τα δρομολόγια από Χίο από 6 έχουν μειωθεί σε 4 τα οποία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Από Πειραιά κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή στις 21.00 και από Χίο κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 23.30 και Πέμπτη-Παρασκευή στις 12.00 το μεσημέρι.

Τζίνα Σακελλαρίου

chiostv.gr

Διαβάστε ακόμα