Να ”φορολογήσουν” τους εφοπλιστές, όπως στην Αμερική

Μόνο ως θέατρο του παραλόγου μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Πολλοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό του ελληνικού λαού, αφού από προχθές γίνεται ένας μαζικός εξωραϊσμός της «περίφημης» εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών, η οποία παρουσιάστηκε μετα διθυράμβων.

Οι Έλληνες εφοπλιστές, λοιπόν, φορολογούνται, αν τα πλοία τους είναι υπό ελληνική σημαία. Μα το ζήτημα -κύριοι της κυβέρνησης- είναι να φορολογηθούν τα πλοία που φέρουν ξένη σημαία, αυτά που η πλειοψηφία τους ανήκει στις offshore.

Είναι ευρέως γνωστό πως οι μισές offshore ανήκουν σε εφοπλιστές στις οποίες οι Έλληνες- κατά δήλωση των περισσοτέρων- πατριώτες εφοπλιστές «κρύβουν» τα πλοία τους, προκειμένου να γλυτώνουν φόρους. Και όλα αυτά με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η λύση είναι μία! Αν θέλει η Ελληνική κυβέρνηση να φορολογήσει τους Έλληνες εφοπλιστές, ώστε να αποδειχθούν και εν τοις πράγμασι πατριώτες, ας το κάνει βάσει των αμερικανικών δεδομένων.
Ας τους φορολογήσει, δηλαδή, ανεξαρτήτως σημαίας, για να καταβάλλουν και αυτοί στο ελληνικό κράτος τους πραγματικούς φόρους που τους αναλογούν και όχι …πενταροδεκάρες σχεδόν μηδαμινής σημασίας. Σε σχέση με τα υπερκέρδη τους!

Μάλλον θέλουν να μας πείσουν κάποιοι τόσο ότι οι Αμερικανοί είναι υπανάπτυκτοι όσο και ότι στερούνται φορολογικής συνείδησης και πατριωτισμού.

newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμα