Στο στόχαστρο λαϊκιστικής κριτικής η ναυτιλία και ο εφοπλισμός

Ο ναυτιλιακός κλάδος στη χώρα μας, συνεισφέρει περίπου 13,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 6% του ελληνικού ΑΕΠ, βάσει στατιστικών του 2010, ενώ σε αυτόν απασχολούνται περισσότερα από 160.000 άτομα, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης στο τρίτο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΕΔΕ.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η ναυτιλία και ο εφοπλισμός έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο μιας λαϊκιστικής κριτικής ότι δεν προσφέρουν όσο θα έπρεπε για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προσπαθεί να δώσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και ευχαρίστησε και τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενος στο θέμα των λιμανιών είπε ότι πρέπει να γίνουν πραγματικοί «πόλοι ανάπτυξης» για τις περιοχές τους, διαχέοντας πλούτο και νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες, χαρακτηρίζοντας επιτυχημένο το παράδειγμα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Σημείωσε, επίσης, ότι μέσα από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, παρά τα προσκόμματα, ο Πειραιάς μπορεί να αποτελέσει το πιο κεντρικό λιμάνι της Μεσογείου για τα επόμενα 25 χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα