Λιμάνι κρουαζιέρας στο Πειραιά προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης – Ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Λιμάνι κρουαζιέρας στο Πειραιά, ενίσχυση της ρευστότητας και δημόσια έργα που θα φέρουν την ανάσταση στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Σάρκα και οστά αναμένεται να πάρει η δημιουργία ξεχωριστού λιμανιού για την κρουαζιέρα, ένα αίτημα που έχει διατυπώσει πολλές φορές το σύνολο της τουριστικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, για το νέο λιμάνι εξετάζονται δύο έως τρεις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, μολονότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογοι σχεδιασμοί έχουν γίνει και για την περιοχή του Φαλήρου, κοντά στις νέες εγκαταστάσεις που κατασκευάζει το ίδρυμα Νιάρχου. Ο κ. Χατζηδάκης πάντως απέφυγε να γίνει πιο σαφείς για την χωροθέτηση του νέου λιμανιού, τονίζοντας ότι το σχέδιο είναι σε αρχικό στάδιο.

Εκείνο που τονίστηκε πάντως είναι ότι πρόκειται για ένα έργο που θα υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ιδιωτών επενδυτών, για αυτό και επιλέγεται η μέθοδος του ΣΔΙΤ με στόχο η Ελλάδα να μην είναι ένα απλό διαμετακομιστικό κέντρο αλλά η κρουαζιέρα να ξεκινά και να καταλήγει εδώ. Όπως σχολίασε ο κ. Μηταράκης υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν 8πλάσιο και 10 πλάσιο όφελος για την οικονομία και τον τουρισμό μιας χώρας όταν ξεκινά το καράβι από αυτές.

Στις υποδομές μεταφορών ανακοινώθηκε ότι εντός του μήνα ολοκληρώνεται η σύνδεση με το λιμάνι του Ικονίου και ότι για το διαμετακομιστικό κόμβο του Θράσιου η ανακήρυξη μειοδότη τοποθετείται τον επόμενο μήνα. Επίσης ολοκληρώνεται το σύστημα ηλεκτροκίνησης του τμήματος Αθήνα–Τιθορέα με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση καυσίμου για τη ΤΡΕΝΟΣΕ στο προαστιακό και εθνικό δίκτυο κατά 18 εκ. ευρώ.

protothema.gr

Διαβάστε ακόμα