Λιμενικό Σώμα: Παραλαβή νέου εξοπλισμού

Θωρακίζεται με νέο εξοπλισμό του Λιμενικό Σώμα και μέσα στον Δεκέμβριο παραλήφθηκαν διάφορα είδη αξίας άνω 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου από πόρους του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων της Ε.Ε., παρελήφθη εντός του Δεκεμβρίου ο παρακάτω εξοπλισμός:

1.Είκοσι τρία περιπολικά οχήματα τύπου τζιπ, συμβατικού ποσού 530.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας.

2.Νέοι κινητήρες και συστήματα πρόωσης για την αναβάθμιση υφιστάμενων περιπολικών σκαφών, συμβατικού ποσού 1.018.000 ευρώ.

3.Εξειδικευμένο λογισμικό επεξεργασίας και ανάλυσης μεγάλου και σύνθετου όγκου εγκληματολογικών δεδομένων και πληροφοριών, συμβατικού ποσού 846.000 Ευρώ.

Παράλληλα, για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εξοπλισμού καταπολέμησης της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο η προμήθεια πλωτού φράγματος τύπου φράκτη με συστήματα ρυμούλκησης και αγκύρωσης, συμβατικού ποσού 160.000 Ευρώ.
Το φράγμα που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί σε ανοικτή θάλασσα για την περίφραξη δεδομένης περιοχής σε περίπτωση ρύπανσης από πετρέλαιο, παρέχει ευκολία στην άμεση χρήση του, χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικών εργαλείων σύνδεσης, εξάπλωσης και ανάκτησής του.

«Εν μέσω των δεδομένων δύσκολων οικονομικών συνθηκών, αξιοποιούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους, με σκοπό την ενίσχυση και αναβάθμιση του Λιμενικού Σώματος, ώστε να μπορεί να επιτελεί απρόσκοπτα και με όλα τα απαραίτητα μέσα την αποστολή του», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε ακόμα