Χάλι πλοίων τα οποία »φουντάρουν» όπου γουστάρουν! [βίντεο]

‘Όρμος Βοιών: μετρήστε πλοία (βίντεο 1) πάνω σε «θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας» (βίντεο 2) που αποτελούν προστατευόμενους οικοτόπους, θεμελιώδους σημασίας για την υγεία και την παραγωγικότητα των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της Μεσογείου, και των οποίων η προστασία τους πρέπει να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για όλους μας…

Ο βυθός μεταξύ Ελαφόνησου και Μονεμβασιάς στον όρμο Βοιών έχει υποστεί τρομακτική καταστροφή καθώς είναι πάμπολλά τα σημεία του πυθμένα όπου παρατηρήθηκαν ακανόνιστης μορφής αυλακιές, μήκους πολλών δεκάδων μέτρων, βάθους 0,5-1 μέτρου και πλάτους τουλάχιστον 2-3 μέτρων, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την σύρση των αγκυρών των πλοίων που αγκυροβολούν στην περιοχή. Τα ίχνη των αγκυρών εντοπίστηκαν στον βυθό σε βάθη μεγαλύτερα των 15 μέτρων και σε ελάχιστη απόσταση από την ακτή περίπου 700 μέτρα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χαρτογράφηση του πυθμένα (στην έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ) δεν επεκτάθηκε σε βάθη μεγαλύτερα των 35 μέτρων.

Υ.Γ. Αν βγάλετε φωτογραφία τη πραγματική κατάσταση που επικρατεί το Λιμεναρχείο μάλλον θα σας κόψει 300,00ΕΥΡΩ πρόστιμο… φανταστείτε με τόση αυστηρότητα τι πρόστιμο πέφτει στα πλοία που μπαίνουν στον κόλπο με κλειστά ais και αγκυροβολούν πάνω στα «θαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας»!!!

Βίντεο 1

Βίντεο 2

lakonia-gr.blogspot.gr