Οι εφοπλιστές μικρών αποστάσεων ζητούν ”ατομικές συμβάσεις” από τον Μ. Βαρβιτσιώτη

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο του SHORTSEA (ναυτιλία μικρών αποστάσεων) με κυρίαρχο το πάγιο αίτημα περί ελαστικοποίησης των συνθέσεων των πλοίων κάτω των 3.000 κοχ, έγινε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, με τον υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Προς αποφυγή της περαιτέρω συρρίκνωσης του στόλου, ζητήθηκε από τον υπουργό Ν&Α η άμεση εναρμόνιση των συνθέσεων σύμφωνα με τα ισχύοντα για τα ποντοπόρα πλοία και για αυτή κάτω των 3000 κοχ.

Επιπρόσθετα, ζητήθηκε εκ νέου η προώθηση των ατομικών συμβάσεων για τα κατώτερα πληρώματα σε φορτηγά πλοία κάτω των 3000 κοχ.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε και συζητήθηκε ο σκοπός του SPC Greece (Shortsea Promotion Center) ως μέλους του ΔΣ του ESN (European Shortsea Network) και αναλύθηκε ο ρόλος του ενόψει ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από 1/1/2014 και της ανάδειξης της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής (ΟΘΠ), όπως εκφράζεται από τον Κανονισμό της ΕΕ 1255/2011.

Επίσης, αναφέρθηκε η απόφαση του ΔΣ για την στήριξη της οικειοθελούς παροχής των μελών της Ένωσης στην προσπάθεια της ναυτιλιακής κοινότητας προς επίτευξη των στόχων της κυβέρνησης καθώς και η διαρκής απορρόφηση των σπουδαστών ΑΕΝ προ εκπλήρωση των εκπαιδευτικών ταξιδιών τους.

Ο υπουργός υποσχέθηκε την άμεση αξιολόγηση των αιτημάτων της Ένωσης, ώστε ο κλάδος της Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων να υπερισχύσει στην Μεσόγειο – Μαύρη Θάλασσα και Ευρώπη γενικότερα με την Ελληνική σημαία.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα